Els companys de la víctima de l’atropellament mortal posen en marxa una campanya de suport

L’home detingut per l’accident passa a disposició judicial i el batlle de guàrdia haurà de decidir si hi va haver intencionalitat en la maniobra del tot-terreny o va ser un acte involuntari producte de la situació

Una imatge del malaurat Gabriel Guzmán.
Una imatge del malaurat Gabriel Guzmán. ARXIU

Els companys de Gabriel Guzmán, el resident de 50 anys que va perdre la vida la matinada de dissabte arran de l’atropellament que hi va haver un parell d’hores abans a l’avinguda Tarragona, s’estan mobilitzant per posar en marxa una campanya de suport a la dona i a la filla, que estan en una situació complicada ja que encara no estan establertes del tot legalment a Andorra i no tenien cap més ingrés que no fos el de l’home. Alhora estan atents a la resolució judicial del cas. Fa ben poca estona la policia ha posat a disposició del batlle de guàrdia el detingut, un metge espanyol de 62 anys amb una segona residència a Soldeu.

La clau de volta jurídica està en veure si el responsable judicial que prendrà declaració a l’arrestat considera que l’acció que va acabar amb la vida del conductor d’autobusos -que en el moment dels fets anava amb la família amb el seu vehicle personal i estava fora de servei- va ser intencionada o involuntària. En funció d’una o altra apreciació, el batlle podria optar, com en tants altres casos, per practicar un judici ràpid a través d’una ordenança penal i donar el tema penalment per tancat. L’alarma social que ha generat el cas ara per ara, però, fa pensar en altres escenaris.

L’home mantindria que ell el que volia era marxar del lloc on hi havia hagut la discussió i que fins i tot va haver de fer una maniobra per esquivar tant el cotxe de la víctima com, a priori, la víctima mateix

En tot cas, la policia sí que atribueix al detingut una acusació d’homicidi dolós, encara que l’home mantindria que ell el que volia era marxar del lloc on hi havia hagut la discussió i que fins i tot va haver de fer una maniobra per esquivar tant el cotxe de la víctima com, a priori, la víctima mateix, sense, però, que ho aconseguís i l’acabés envestint i atropellant. Els fets van passar divendres poc abans de les 11 de la nit just davant de l’accés al McAuto de l’avinguda Tarragona, on pretenien anar a buscar el sopar Guzmán i la seva parella i filla.

Justament, companys de feina de la víctima, a banda de fer el seguiment del cas judicial, estan acabant de tancar aquest diumenge una campanya de suport a la família del difunt, que feia poc més de dos anys que vivia a Andorra, justament a Escaldes. L’home estava degudament regularitzat al Principat i treballava des que hi va arribar -de fet, va venir per aquest motiu- a la companyia de transport de viatgers Andbus. La seva parella i mare de la seva filla, però, de nacionalitat colombiana no havia aconseguit encara la residència legal efectiva per qüestions burocràtiques.

La parella feia quinze anys que estava junta, tots aquests anys abans d’arribar a Andorra, vivint a Alacant, on Gabriel Guzmán ja treballava com a xofer. Al Principat, des de fa molts anys, el malaurat conductor d’autobusos ja hi tenia residint els pares i algunes germanes, que fins i tot van fer l’ensenyança bàsica a Andorra. La parella s’havia de casar en breu per acabar de resoldre les qüestions administratives pendents. Però malauradament ja no hi han estat a temps i la situació amb què queda la dona i la filla del difunt fa patir i molt els seus amics i companys.

Diverses persones atenent amb els equips d'emergència i en presència d'agents de policia el ferit.

Relacionat

Una discussió de trànsit acaba amb un atropellament mortal intencionat a l’avinguda Tarragona

L’únic suport econòmic que tenia la família era el salari del xofer. Ara, els seus companys ja han decidit que aquelles aportacions que haurien fet per una corona de flors, per exemple, ho destinaran a una donació a la dona del difunt. I a partir d’aquest dilluns posaran en marxa un compte bancari solidari per tal de recollir aportacions de totes aquelles persones que vulguin fer costat a la família. També els responsables d’Andbus estarien al costat dels familiars de qui fins ara feia part de la seva plantilla de xofers. La missa funeral en memòria de Gabriel Guzmán serà aquest dilluns a les 19.30 hores de la tarda a l’església de Sant Pere Màrtir d’Escaldes.

La missa serà sense fèretre per voluntat de la família. El difunt serà incinerat. La consternació és molt gran òbviament en l'entorn familiar però també en l'empresa per a la qual treballava feia poc més de dos anys. Fins al punt que més enllà d'abocar-se en la campanya de suport a la família, molts dels vehicles d'Andbus llueixen a la part davantera un crespó negre en senyal de dol i record al company traspassat en el malaurat incident de l’avinguda Tarragona.

WhatsApp Image 2020 08 23 at 11.12.05 

Comentaris (2)

Trending