Clam de la policia perquè els comerços s’equipin amb bons sistemes de seguretat

El cos està investigant els robatoris del Pas de la Casa i Andorra la Vella i ha advertit que en els dos casos els establiments tenien accessos molt dèbils

Detalls dels dos accessos trencats (a l'esquerra al Pas, a la dreta la botiga d'Andorra la Vella).
Detalls dels dos accessos trencats (a l'esquerra al Pas, a la dreta la botiga d'Andorra la Vella). POLICIA D'ANDORRA

Dotar-se de bons sistemes de seguretat. Això és el que reclama la policia després dels dos furts amb força que hi ha hagut aquesta setmana al país, el primer la matinada de diumenge a dilluns en un centre comercial del Pas de la Casa i, el segon, en una botiga d’electrònica la matinada de dimarts a dimecres. En tots dos casos els investigadors haurien advertit que els establiments tenien accessos dèbils, portes o finestres de fàcil manipulació.

En un comunicat emès aquest dijous, després que l’Altaveu hagi explicat els dos furts amb força, la policia remarca que “es tracta de dos furts amb força sense cap relació entre ells i recorda que esdeveniments d’aquest tipus no són habituals, però en certa manera es poden incrementar en temporada d’hivern”. Per això demana a les empreses que es dotin de millors sistemes de seguretat.

“Es tracta de dos furts amb força sense cap relació entre ells i recorda que esdeveniments d’aquest tipus no són habituals, però en certa manera es poden incrementar en temporada d’hivern”

En cap dels dos casos tampoc hi havia sistemes d’alarma. Sí de gravació. Al Pas, els lladres van inhabilitar el sistema de vídeo-vigilància. En canvi, a la botiga del carrer Babot Camp sí que està enregistrat tot el moviment que un individu fa a l’interior del local per omplir fins a quatre bosses de dispositius electrònics: mòbils, tauletes, ordinadors. En el cas del Pas de la Casa els lladres, perquè segur que van ser més d’un, es van endur més de 6.000 euros en efectiu que hi havia en una caixa forta.

El botí d’Andorra la Vella és molt més quantiós però els responsables de l’establiment encara estan fent l’auditoria corresponent per poder establir quina mercaderia se’ls van endur i quin valor té, tant de preu de cost com d’hipotètica venda al públic. En tot cas, podria estar al tomb dels 30.000 euros.

L'establiment afectat, al centre de la imatge, després de recuperar, a primera hora d'aquesta tarda, la normalitat.

Relacionat

Desactiven l’alarma d’un super del Pas, arranquen la caixa forta i s’enduen la recaptació del pont

Un agent de policia treballant en la recuperació de dades a l'interior de l'establiment.

Relacionat

‘Rebenten’ una botiga de telefonia i informàtica a tocar l’avinguda Meritxell i la buiden del tot

Etiquetes

Comentaris (11)

Trending