‘Rebenten’ una botiga de telefonia i informàtica a tocar l’avinguda Meritxell i la buiden del tot

El robatori s’ha comès entre les 3 i les 4 de la passada matinada, i les càmeres de seguretat han enregistrat com un home jove, amb caputxa i gorra, s’està 20 minuts al local regirant per endur-se tots els dispositius nous que ha trobat als expositors i el magatzem

Un agent de policia treballant en la recuperació de dades a l'interior de l'establiment.
Un agent de policia treballant en la recuperació de dades a l'interior de l'establiment. Toni Solanelles

Segon robatori en 48 hores a Andorra. Aquest cop a Andorra la Vella, a tocar de l’avinguda Meritxell. Potser menys espectacular que el del Pas de la Casa però, quantitativament, més important. Com a mínim un home -encara que no es descarta que siguin algun més- ha forçat fins a trencar el pany d’una botiga de telefonia i informàtica i l’ha regirat de dalt a baix per endur-se tot el material que li ha convingut. S’ha endut tots els dispositius -telèfons i ordinadors- nous a estrenar que hi havia en els expositors i al magatzem.

El robatori s’ha produït, segons les fonts consultades per l’Altaveu, entre les 3 i les 4 de la matinada. Tot el que ha succeït a l’interior del local ha estat enregistrat per les càmeres, que són visibles a ull nu per a qualsevol persona que entri dins l’establiment, situat al carrer Babot Camp de la capital. En les gravacions, que hores d’ara ja estarien en mans de la policia, s’hi veu un sol home, jove, vestit amb caputxa i gorra, però que no té cap mena de temor a les càmeres, la presència de les quals ha hagut de veure.

Les gravacions permeten veure com l’home acaba marxant amb quatre bosses similars a les que ofereixen els centres comercials del país ben carregades de material, mòbils i ordinadors precintats o nous per estrenar

De fet, segons fonts que haurien tingut accés a les imatges, el lladre no hauria evitat en cap moment els dispositius de gravació, que en algun moment l’haurien enfocat frontalment. Segurament es reconeixible. Falta saber si la policia el té fitxat o es tracta d’un passavolant que hores d’ara ja hagi tocat pirandó del país. En tot cas, les imatges revelen característiques prou notables com per poder arribar a identificar el subjecte, que ha estat uns vint minuts regirant l’establiment, de dues plantes.

El lladre hauria accedit a la botiga després de trencar per la força -no se sap amb quina eina, probablement no hauria calgut gaire cosa més que un tornavís- un pany. De fer saltar el pestell. Es dóna el cas que malgrat haver-hi càmeres de seguretat, ni el pany era d’alta seguretat ni l’establiment disposava de sistema d’alarma tot i el notable valor del producte que hi havia dipositat en el seu interior. Les gravacions amb què treballa la policia no permeten veure l’exterior, el carrer. Però sí s’encerta a suposar que l’home que ha accedit a la botiga -que podria tenir un company fent vigilància- no ha aconseguit trencar el pany a la primera.

S’ha allunyat del lloc uns minuts -potser per anar a cercar alguna altra eina més ‘potent’- i hi ha tornat a acudir abans d’aconseguir el seu objectiu de fer saltar l’element que fixava la porta, fonamentalment de vidre. Una vegada a dins, s’ho ha agafat amb calma i no ha tingut pressa en triar i remenar. Les gravacions permeten veure com l’home acaba marxant amb quatre bosses similars a les que ofereixen els centres comercials del país ben carregades de material.

IMG 4310
Un tècnic mirant de reparar el pany des de l'interior del local, aquesta tarda, amb la botiga inoperativa.

Hores d’ara no se sap encara el valor exacte de tot el que s’ha endut el lladre (o lladres), però la valoració del botí no serà inferior als 30.000 euros. Tots els productes de l’establiment són de la marca Apple. L’individu hauria agafat tots els mòbils i ordinadors precintats (o per estrenar) que hauria trobat ja fos en els expositors ja fos al magatzem. Segons les fonts consultades, hauria anat clarament a cercar allò de valor. No s’ha endut ni cap protector de pantalla, ni cap funda… Els accessoris exposats a la botiga no els ha tocat.

Sortosament per a l’empresa -que forma part d’un petit grup que ja havia sofert un furt consumat i un altre en grau de temptativa no fa massa temps en dos altres establiments-, tot el material estava assegurat. Això no obstant, però, genera un cert temor i desconfiança i un maldecap important. Més encara a les portes d’unes dates que suposen un repunt de vendes. Justament, aquest dimecres hauria arribat la comanda ‘gran’ encarada al Nadal.

Hores d’ara no se sap encara el valor exacte de tot el que s’ha endut el lladre (o lladres), però la valoració del botí no serà inferior als 30.000 euros. Tots els productes de l’establiment són de la marca Apple

El mateix robatori 24 hores després hauria pogut duplicar fàcilment el botí per als lladres. Tots els productes que s’han endut, al no haver estat activats mai, són de difícil rastreig segons les fonts consultades. En cas contrari, Apple sí que disposa d’un sistema de seguiment que hauria permès obtenir alguna pista més de les moltes que, aparentment, ja en disposa la policia. L’establiment en qüestió també ofereix servei de reparació i, en principi, els dispositius que eren al local, justament, de clients que els haurien portat per a què fossin sotmesos a algun tipus d’intervenció tècnica no haurien estat sostrets.

Tot i això, segons que ha pogut saber l’Altaveu, durant tota aquesta tarda, a la botiga s’ha estat fent una mena d’inventari pericial per poder arribar a establir la quantia d’allò furtat per, probablement aquest dijous, interposar la denúncia formal davant el servei de policia, que no obstant això ha estat treballant durant bona part del matí, des que ha estat descobert el robatori, per mirar de recuperar tantes proves com fos possible. Des d’experts en delictes contra el patrimoni a investigadors de la policia científica especialitzats en recuperar empremtes han estat al local. Més tard han estat els industrials requerits pels responsables de la botiga els que han acudit a l’establiment per tornar a posar en ordre la porta i, si escau, reforçar-la.

Etiquetes

Comentaris (25)

Trending