Desactiven l’alarma d’un super del Pas, arranquen la caixa forta i s’enduen la recaptació del pont

La policia investiga el robatori hagut aquesta passada matinada en un establiment del carrer Major de la localitat fronterera que haurien comès individus que o van estar estudiant el local i algunes de les seves pràctiques o van rebre informació privilegiada

L'establiment afectat, al centre de la imatge, després de recuperar, a primera hora d'aquesta tarda, la normalitat.
L'establiment afectat, al centre de la imatge, després de recuperar, a primera hora d'aquesta tarda, la normalitat.

O eren professionals o semi-professionals que havien estudiat el local durant un temps o són persones amb certa experiència que haurien rebut certa -que no tota- informació privilegiada. La policia investiga el robatori que hi ha hagut aquesta passada matinada en un supermercat del carrer Major del Pas de la Casa. Els desconeguts, que abans d’accedir al local han tingut la cura de desactivar les càmeres de seguretat, s’han endut una part de la recaptació que el centre comercial havia fet durant el pont de la Puríssima. En concret, l’efectiu ingressat divendres i dissabte.

L’acció delictiva s’hauria iniciat, suposadament, no abans del punt de la mitjanit passada. És a aquella hora que les càmeres de seguretat han deixat de funcionar. Sospiten els investigadors que els lladres haurien inhibit les càmeres, les haurien inutilitzat, a través d’un dispositiu informàtic, d’una IP fantasma. En tot cas, el supermercat en qüestió, de dues plantes, no disposa de cap imatge perquè les càmeres han deixat de funcionar. De fet, una part de la feina dels investigadors és mirar de recuperar gravacions de l’entorn per mirar de tenir algun detall dels possibles autors del robatori.

Els desconeguts no han accedit per la part davantera del local sinó que ho han fet per la zona posterior, per la part que voreja amb el passeig del Riu. Els lladres han hagut, després d’inhibir les càmeres, d’escalar per un tub de ventilació per accedir a una mena de balcó que dóna accés a la primera planta, on hi ha els despatxos del centre comercial

Sia com vulgui, el desconegut o desconeguts, perquè segurament han actuat més d’un, no han accedit per la part davantera del local sinó que ho han fet per la zona posterior, per la part que voreja amb el passeig del Riu. Els lladres han hagut, després d’inhibir les càmeres, d’escalar per un tub de ventilació per accedir a una mena de balcó que dóna accés a la primera planta, on hi ha una part del supermercat però, també, els despatxos del centre comercial. En aquella zona no hi havia cap alarma volumètrica, fet que segurament coneixien els delinqüents.

En tot cas, primer han trencat el vidre d’una finestra i, en adonar-se que enfrontava amb una pare del centre comercial, ho han deixat estar i han trencat un altre finestral amb doble vidre. No perquè el vidre fos doble sinó perquè en poca distància n’hi havia dos. Suposadament, els vidres, senzills, s’han fracturat amb un simple cop de colze, o aquestes són les marques que s’haurien pogut recuperar. Una vegada trencat el vidre, els lladres s’han colat a l’interior del despatx.

Les fonts consultades han explicat que els delinqüents han anat directament a una caixa forta que hi ha en aquella cambra. No és una caixa forta d’alta seguretat ni gaire gran. Però sí que estava fixada en una paret d’obra. L’han arrencat d’allà i dins mateix del despatx, i amb una eina que no està del tot clar què podria ser però que, en tot cas, se suposa que els lladres portaven a sobre, haurien fet com palanca fins que l’han aconseguit obrir. En aquest cas, i a diferència d’altres ocasions, el que és segur és que no s’ha recorregut a bufadors o mecanismes similars que el que permet és tallar la planxa metàl·lica.

Rebentada la caixa, s’han endut tots els diners que hi havia en el seu interior. Corresponia a la recaptació obtinguda el divendres i el dissabte. Uns 6.000 euros o una mica més que equivaldrien, aproximadament, al 50% de la facturació d’aquells dos dies. L’altre 50% se sol fer a través de targeta de crèdit. La recaptació dels dies precedents ja s’havia tingut el temps i la cura d’ingressar-ho al banc. La recaptació de diumenge estava en un calaix d’un moble que s’ha mantingut intacte, fet que evidencia que hi havia detalls que els lladres no coneixien.

Rebentada la caixa, s’han endut tots els diners que hi havia en el seu interior. Corresponia a la recaptació obtinguda el divendres i el dissabte. Uns 6.000 euros o una mica més que equivaldrien, aproximadament, al 50% de la facturació d’aquells dos dies

I és que, almenys fins avui, diumenge no hi ha ningú al supermercat autoritzat a manipular la caixa forta i, per tant, la recaptació es guardava en un altre punt. Si s’haguessin endut tots els diners que hi havia a la cambra, el botí hauria arribat als 10.000 euros, aproximadament i en xifres rodones. En tot cas, segons que ha pogut saber l’Altaveu, tant pel dany causat al local com per la pèrdua dinerària, l’empresa en qüestió té les respectives assegurances que cobreix tot el perjudici.

Però segons que ha pogut constatar l’Altaveu, els fets, que s’han portat amb certa discreció malgrat que l’operatiu policial ha estat evident les primeres hores d’aquest matí, sí que generen un cert temor en l’empresariat afectat. Aparentment, la mateixa nit s’hauria intentat forçar l’accés d’un altre establiment proper al supermercat -les finestres trencades s’han tapiat avui mateix- però en aquella ocasió no hauria resultat prou eficient l’actuació delictiva.

El robatori l’han descobert els primers treballadors i responsables que han acudit aquest matí a l’establiment i abans de tocar res han alertat la policia, que ha estat fent les diligències i les actuacions que ha cregut oportunes. De fet, el supermercat no ha obert les seves portes al públic aquest dilluns fins, més o menys, les 11 del matí. Alguns dels ciutadans que han vist moviment han pensat que es tractava d’alguna actuació relacionada amb el contraban de tabac i ja no hi han donat cap més importància.

A banda de recuperar algunes empremtes que caldrà que els especialistes en identitat judicial confirmin com a prou vàlides, ara els investigadors miren de trobar en establiments de la zona o a través d’eventuals càmeres instal·lades a la via pública imatges que permetin tenir algun indici del sospitós o sospitosos de la comissió del robatori. Encara que la quantitat furtada no es menyspreable, el que més amoïna és el fet en sí. I la sensació d’inseguretat que una acció com aquesta comporta.

Comentaris (13)

Trending