El cas de l’obrer del projecte Caldes és el tercer accident laboral mortal en menys de tres mesos

En el registre de sinistres de treball amb resultat de mort encara caldria afegir-hi l’accident de moto que també va fer saltar al riu el seu conductor, que tornava cap a casa després de la jornada de feina

Lloc on va tenir l'accident en què va morir un gruista el 27 de febrer.
Lloc on va tenir l'accident en què va morir un gruista el 27 de febrer.

El cas de l’obrer de 57 anys mort aquest dimarts en ser arrossegat per l’aigua del Valira a l’altura aproximada del pont d’Engordany és el tercer accident laboral mortal que hi ha hagut al país en menys de tres mesos. Els altres dos s’haurien produït a la parròquia d’Encamp. Serien casos on la mort té lloc en el punt de feina. Encara en el registre de sinistres de treball s’hi hauria d’afegir un accident mortal ‘in itinere’, és a dir, en el trajecte d’anar o -en aquell cas- tornar de la jornada de feina.

El primer dels accidents mortals mentre l’operari que acabaria difunt estava treballant es va donar la matinada del 27 de febrer a la carretera dels Cortals, a Encamp. Un home colombià de 50 anys conduïa una grua amb plataforma per traslladar vehicles avariats i per causes que encara s’han d’acabar de determinar hores d’ara amb exactitud, va perdre el control de la grua, que en aquell moment estava carregada perquè prèviament havia acudit a buscar un cotxe, i es va estavellar contra un edifici de la carretera en qüestió.

Els danys, considerables, als baixos de l'edifici.

Relacionat

El conductor del camió mort arran de l’accident a Encamp feia pocs dies que treballava a l’empresa

El segon dels accidents mortals ocorreguts aquest any es va donar en un pis del carrer Príncep Benlloch d’Encamp que s’estava reformant. Just a l’inici del carrer. Va ser el 26 de març al tomb de les 4 de la tarda quan operari de la construcció, també de nacionalitat colombiana i de 29 anys, va acabar morint asfixiat arran que es desprengués un tauler d’un material similar a la fusta amb la qual havia d’aixecar una paret per convertir en dues estances un espai del pis on treballava. El jove obrer va tenir tanta mala sort que la pressió del tauler el va acabar ofegant.

Els cotxes policials al costat de l'edifici on han succeït els fets.

Relacionat

Mor un obrer de la construcció en uns treballs de reforma d’un pis a Encamp

I l’accident laboral que s’hauria d’observar com a tal encara que fos, evidentment, ‘in itinere’, és a dir, durant el trajecte de retorn al domicili, a casa, just després de la jornada laboral, hauria estat a primeres hores de la matinada del 31 de març. En aquest cas, un treballador de l’hostaleria, de 40 anys i de nacionalitat andorrana, empleat en un hotel de Sispony, tornava a casa en moto sota una intensa pluja. 

Zona on hi hauria hagut l'accident i el malaurat motorista hauria saltat al riu.

Relacionat

Mor en perdre el control de la moto i caure al riu

Producte de la tempesta acabaria perdent el control de la motocicleta a l’inici de l’avinguda Fiter i Rossell, a Escaldes, just sota el vial d’accés al túnel del Pont Pla. Malauradament, producte del sinistre, l’home va anar a parar al riu i el cos de l’infortunat veí de Santa Coloma no es va poder recuperar fins a l’altura de l’Estadi Comunal. Havien passat unes tres hores des l’accident fins a la localització del cos i tampoc no es va poder fer res en aquell cas com no es va poder fer res aquest dimarts amb l’obrer portuguès de 57 anys que treballava en el projecte Caldes. Ara per ara està sent, aquest 2024, un dels anys més luctuosos a nivell laboral dels darrers temps.

Comentaris (5)

Trending