Un box com a ‘centre de logística’ per a la droga de l’‘Operació Bronx’

La Batllia processa un tercer integrant del grup que suposadament mercadejava amb cocaïna i marihuana al tomb d’un bar, tancat durant l’esclat de la pandèmia, a l’avinguda Verge de Canòlich de Sant Julià

Les barreres de l'aparcament on hi ha el box implicat en la causa.
Les barreres de l'aparcament on hi ha el box implicat en la causa. B. N.

Un box en un aparcament del carrer de Lòria de Sant Julià seria el centre d’operacions, el centre de logística o emmagatzematge, de la droga que després i durant temps, s’ha estat mercadejant al tomb d’un bar, tancat durant l’esclat de la pandèmia, a l’avinguda Verge de Canòlich de la mateixa parròquia. Així ho creu la policia, segons que han explicat fonts jurídiques, després que aquest dijous es procedís a una nova detenció relacionada amb la denominada ‘Operació Bronx’.

Després que deu dies enrere es fes esclatar la investigació judicialitzada que feia temps que s’estava duent a terme en seguiment d’un altre cas anterior (‘Operació Queen’), s’han pogut tibar alguns fils. Amb dos dels suposats ‘cervells’ de la banda empresonats després d’oposar-se a una condemna per la via ràpida que igualment els hagués comportat uns mesos de presó ferma, la policia va arrestar aquest dijous el germà d’un d’aquells processats. Un home de 36 anys i resident al Principat.

Aquest home, segons les fonts judicials consultades, hauria passat a disposició judicial aquest divendres al migdia i hores després va quedar en llibertat però processat per un delicte contra la salut pública. Malgrat que la investigació continua oberta, a aquest home, més enllà del processament, no se li ha imposat cap mesura limitadora de moviments. Tot i que sembla clara la seva implicació amb el grup, cal determinar exactament quin paper jugava.

El material comissat.

Relacionat

“Això d’aquesta gent, al Bronx, era un escàndol”

El que sí que és clar, també, és que arran d’aquesta detenció, dijous mateix, s’hauria escorcollat, almenys, un box situat en un conegut aparcament vertical del carrer de Lòria. La policia, segons les fonts judicials consultades, sospita que aquell espai servia com d’una mena de magatzem. Allí arribaria la droga procedent d’Espanya i s’hi faria el tractament que pertoqués per tal de preparar els embolcalls de petita quantitat que es venien.

Al box, segons les fonts, s’hi haurien localitzat sacs que encara contenien restes tant de cocaïna com de marihuana, i algun instrumental per preparar l’estupefaent. Especialment, segons les fonts, algunes bàscules que inequívocament s’usen per tractar la droga. En principi, és clar que en aquell punt no s’hi feia cap mena de distribució. Durant molt temps, el bar de l’avinguda Verge de Canòlich va ser el centre neuràlgic de la venda. Una vegada tancat el local, i tot i que encara s’hi feien alguns tripijocs atès que algun dels detinguts en conservava una clau, es van buscar altres punts. Aparentment, algun dels domicilis dels implicats.

DOS FORA DE CONTROL

A banda dels tres processats per la causa, dos dels quals empresonats i el tercer, l’arrestat dijous, en llibertat provisional, hi hauria dues persones més, una parella ja amb nombrosos antecedents també per consum i tràfic d’estupefaents i que, justament, entronquen directament amb la denominada ‘Operació Queen’ perquè ja van ser arrestats en el marc d’aquella causa, que haurien de caure també en aquest cas.

Però segons les fonts judicials consultades, no es creu que cap dels dos, almenys durant un temps, torni al Principat. Fa deu dies, quan va esclatar el cas, es va acudir al domicili d’aquesta parella, també a Sant Julià, però no se’ls va localitzar. Sí que es va fer un registre domiciliari. Segons els consultats, la policia sospita que, justament, els dos implicats en parador desconegut haurien baixat a Espanya, on tenen nombrosos contactes, inclosos familiars que els facilitaria viure o bé a l’Alt Urgell o bé a la Noguera, en un ‘viatge de negocis’. Per això es considera poc viable que ara per ara tornin al Principat, sabent que s’arrisquen a una detenció segura si se’ls troba.

Comentaris (6)

Trending