“Això d’aquesta gent, al Bronx, era un escàndol”

Ingressen a presó els dos detinguts en l’operació antidroga desenvolupada aquest dimecres al barri de Rocacorba de Sant Julià, que ha permès comissar 32 grams de cocaïna, mig quilo de marihuana i 2.000 euros en bitllets

El material comissat.
El material comissat. POLICIA D'ANDORRA

Els veïns de la zona de Rocacorba, a la part alta de l’avinguda Verge de Canòlich de Sant Julià, respiren alleujats. Esperen ser a partir d’ara una mica menys el Bronx. Tal és la mala reputació que ha adquirit el barri, que se’l coneix popularment amb aquest nom. El mateix que ha usat la policia per batejar l’operació antidroga que es va desenvolupar aquest dimecres i que, per ara, ha permès detenir dos homes que vers les 7 de la tarda d’aquest dijous han ingressat al centre penitenciari. Estan acusats de tràfic d’estupefaents. Feia temps que s’hi dedicaven.

De fet, expliquen alguns veïns, “això d’aquesta gent era un escàndol; i no s’amagaven de res”. El que per als residents a la zona era una evidència, per a la policia, a nivell de proves, ho va començar a ser el gener, quan després de fer esclatar l’operació denominada ‘Queen’, que va comportar sis detencions, es va fer un seguiment a aquell cas que va fer anar a espetegar al Bronx lauredià. L’epicentre era un bar de l’esmentada avinguda que regentava un dels dos detinguts ara empresonats i que arran de la crisi de la Covid va abaixar la persiana. Amb tot, però, el local, tancat, continuava, segons alguns fonts, servint, poc o molt, de cert aixopluc.

El material comissat.

Relacionat

Operació antidroga amb almenys dos detinguts amb ‘connexió’ amb un bar de Sant Julià

Els investigadors van anar tibant del fil mentre els veïns veien com tot i tancat el bar, l’activitat no afluixava. Fins al punt, asseguren les fonts veïnals consultades, que depenent a quina hora es podia ser testimoni dels negocis il·lícits d’alguns dels implicats al bell mig del carrer i que, també, quan un habitatge de la zona quedava buit podia costar tornar-lo a arrendar per la mala fama de l’indret. Per la droga que s’hi movia.

Amb tot, els elements obtinguts arran de l’operació ‘Queen’, que entroncaria amb algun dels investigats en el present cas, van permetre judicialitzar la situació. I anar avançant. Fins que aquest dimecres a les 8 del matí va esclatar tot plegat. A Sant Julià en va anar ple. Almenys, en algunes zones. Perquè la policia, amb agents del grup caní i del grup d’intervenció inclosos, va accedir a quatre domicilis diferents. Al bar i a tres pisos. A l’avinguda Verge de Canòlich (en un dels pisos ubicats en aquesta direcció es va usar un ariet i tot per accedir-hi) i a la carretera de Nagol.

L’actuació, que probablement tindrà continuïtat, va permetre detenir de bon matí dues persones. Dos homes residents de 44 anys. Qui regentava el bar i un soci seu. Al primer se li haurien trobat una dotzena de grams de cocaïna. Al segon, una vintena. En total, i segons que ha confirmat la policia en un comunicat, s’han comissat un total 32 grams de cocaïna preparats per a la seva venda, mig quilogram de marihuana i 2.000 euros en bitllets, així com elements que corroborarien “l’existència d’un important tràfic d’estupefaents, tals com material per confeccionar dosis de cocaïna, bàscules i altres elements d’interès”.

“Tothom sabia què hi havia i qui hi havia al darrere”, explica una veïna. I una altra hi afegeix: “Només dos? Però si són més!” La policia ha confirmat que l’operació continua oberta i que no es descarten noves detencions. Sia com vulgui, els detinguts aquest dimecres, han passat a disposició judicial vers les 3 de la tarda després de negar-se a declarar en seu policial. La Batllia que instrueix la causa ha escoltat allò que han volgut al·legar i cap a 2/4 de 7 de la tarda ha dictat l’aute de processament -per tant, ara continua la investigació amb, entre altres, l’estudi dels aparells electrònics que s’hagin comissat- i els ha enviat a la presó. Al Bronx hi haurà menys droga. Rocacorba podrà fer mercat sense estupefaents.

Comentaris (10)

Trending