Bona evolució del menor que va col·lisionar contra un altre quan estaven esquiant a Soldeu

Integrant de l’Esquí Club d’Andorra, va ser traslladat aquest diumenge a primera hora de la tarda a l’Hospital Parc Taulí de Sabadell, on ha estat en observació a l’UCI abans de passar a planta

Una imatge de l'Hospital Universitari Parc Taulí de Sabadell.
Una imatge de l'Hospital Universitari Parc Taulí de Sabadell. ARXIU

El menor que aquest diumenge al migdia va sofrir importants lesions en col·lisionar contra un company de l’Esquí Club d’Andorra mentre tots dos estaven esquiant a la pista Fura del sector de Soldeu de Grandvalira evoluciona notablement bé després que una hemorràgia derivada d’un traumatisme cranial que va sofrir recomanés el seu trasllat en helicòpter cap a un hospital de Sabadell.

Arran del cop, el noi, que farà 14 anys a mitjan d’aquest any, va perdre la consciència i es van haver de mobilitzar els serveis d’emergència (SUM) ja en helicòpter. Atès inicialment a la mateixa pista, se’l va traslladar després cal al centre hospitalari. A conseqüència de la naturalesa de les lesions -politraumatismes a diverses parts del cos inclòs el cap, amb l’esmentada hemorràgia- se’l va derivar cap al Parc Taulí de Sabadell.

L'helicòpter en les immediacions de l'hospital aquest diumenge.

Relacionat

Greu col·lisió entre dos menors que estaven esquiant a Soldeu

Segons les fonts consultades, una vegada analitzat pels especialistes del centre català, i sense restar transcendència a les lesions, els metges haurien convingut que el propi cos absorbiria l’hemorràgia i que si no hi ha cap incidència, no haurien de quedar seqüeles. En tot cas, el noi s’hauria passat almenys 24 hores en observació a l’UCI abans de ser traslladat a una planta ordinària per poder-li fer un seguiment que garanteixi que tot és correcte.

L’accident es va produir al tomb de la 1 del migdia entre dos integrants del denominat equip Esquí Diferent, un programa de l’Esquí Club Andorra (ECA) dirigit a joves esquiadors que no tenen intenció de competir. Els especialistes del grup de muntanya de la policia, que van ser alertats del fet, hauran d’indagar sobre les causes de la col·lisió frontal que haurien protagonitzat els dos nois.

Etiquetes

Comentaris

Trending