Greu col·lisió entre dos menors que estaven esquiant a Soldeu

Els dos nois, al tomb dels 14 anys, fan part del mateix club d’esquí del país, i un d’ells ha hagut de ser evacuat cap a un hospital de Sabadell per ser tractat dels múltiples traumatismes que li afecten diverses parts del cos, cap inclòs

L'helicòpter en les immediacions de l'hospital aquest diumenge.
L'helicòpter en les immediacions de l'hospital aquest diumenge. Toni Solanelles

Una greu col·lisió entre dos menors que aquest migdia estaven esquiant a Soldeu ha acabat amb un d’ells evacuat en helicòpter, primer, fins a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell i, després, una vegada estabilitzat i vistes les lesions que sofria, se l’ha derivat cap a un centre hospitalari de Sabadell atès que la complexitat dels traumatismes que pateix recomanava ser tractat en un hospital de més nivell i més especialitzat que el del Principat.

En ser menors els implicats i tractar-se de dos components d’un mateix equip d’esquí del Principat, hi ha molta discreció en relació a allò que ha passat i en quines condicions. El que és clar és que els dos nois estaven esquiant en el moment de la col·lisió, en el moment de l’accident, a la pista Fura del sector de Soldeu de Grandvalira. Segons el mapa de pistes de dit domini, l’esmentat traçat és de dificultat blava.

El xoc entre els dos companys s’ha produït a la pista Fura, classificada de nivell blau, al tomb de la 1 del migdia

L’accident s’ha produït al tomb de la 1 del migdia. A partir d’aquell moment s’han activat tant els cossos d’emergència sanitaris com, també, els policials. Un helicòpter s’ha traslladat amb components del SUM fins a l’estació canillenca per fer una primera assistència al noi més greument lesionat. Després d’una primera intervenció allí mateix, se l’ha traslladat cap a l’hospital escaldenc.

Al Nostra Senyora de Meritxell se li han fet les atencions mèdiques que els especialistes han considerat escaients i una vegada degudament estabilitzat i preparat, se l’ha derivat cap al Parc Taulí sabadellenc. Segons fonts hospitalàries, el menor ha sofert traumatismes en diverses parts del cos, inclòs el cap.

La naturalesa i complexitat de les lesions -les fonts mèdiques han evitat concretar la gravetat de les ferides i s’han referit genèricament a un politraumatisme generalitzat- haurien fet recomanable el trasllat cap a un hospital de nivell superior i que està més capacitat que l’andorrà per atendre les ferides que presenta el noi, que té 13 anys complerts.

Comentaris (6)

Trending