Els bombers desmunten part de la nau cremada per poder ‘rematar’ l’incendi aquest diumenge al matí

Malgrat que les flames vives ja fa algunes hores que s’han sufocat, els agents del cos d’extinció no donaran per tancada l’actuació del tot fins que no hi hagi material que continuï fumejant

Bombers treballant a l'exterior de la planta.
Bombers treballant a l'exterior de la planta. BOMBERS D'ANDORRA

Una vegada han sufocat les flames vives i la temperatura ha baixat, la major part dels efectius que els bombers han desplaçat aquest matí fins a la nau de la Comella que s’ha cremat s’han retirat. La feina, però, continua i, formalment, l’incendi que ha cremat la instal·lació emmagatzemadora d’una empresa recuperadora i tractant de cartró i plàstic, no es donarà per totalment extingit fins aquest diumenge al matí, una vegada deixi de fumejar el material que hi havia a l’interior de la planta.

Hores d’ara continuen treballant a la zona quatre efectius més un comandament. I si no hi ha cap ensurt en les properes hores, durant la matinada es quedarà de guàrdia a la nau un binomi d’agents amb un camió. Aniran remullant i controlant. I aquest diumenge a primera hora del matí s’avaluarà la situació i, en principi, es donarà per acabada la tasca dels bombers quant a extinció. Una altra cosa és la investigació que s’hagi de fer per intentar aclarir les causes del foc.

Dos bombers llançant aigua a l'interior de la nau.

Relacionat

Sense possibilitat de salvar res de la nau i sense cap indici de les causes del foc

Per poder sufocar el més important de l’incendi ha estat important poder desmuntar una part de la nau. Segons que ha explicat el director del cos, Jordi Farré, l’estructura no ha acabat per col·lapsar i tampoc s’ha fet caure del tot de manera dirigida. Ara bé, amb eslingues s’han retirat algunes de les planxes laterals, fet que ha permès tenir més obertures per atacar l’interior de la nau i, posteriorment, amb l’ajuda del camió escala i d’una serra de disc s’ha obert el sostre.

Dos agents a la porta posterior d'accés a la nau.
Dos agents a la porta posterior d'accés a la nau.

Amb la nau ja oberta s’ha pogut treballar d’una forma més fàcil i directa. I s’ha pogut divisar ja tot l’interior de la nau i atacar de manera individualitzada aquells punts calents que encara quedaven. De fumejar, el material ho continua fent. S’ha de mirar que el fet que les bales de paper i cartró es vagin acabant de consumir no comportin una revifada. D’aquí que es quedin efectius de guàrdia. També és cert, però, que els bombers ja han pogut accedir a l’interior. Amb una excavadora de la pròpia empresa i gràcies a un bomber que la sabia manejar, s’han retirat els tres vehicles que hi havia a l’interior de la planta -origen de les explosions que s’han sentit- i que han quedat totalment calcinats.

Dos dels vehicles de l'empresa que s'han pogut salvar.

Relacionat

L’empresa de la nau calcinada assegura que a la planta “no s’hi tractava cap residu tòxic o perillós

Amb l’excavadora també s’ha pogut remoure i escampar el material, segons que ha explicat Farré, i això ha anat facilitant el treball dels bombers, que són a lloc des de poc després de les 6 del matí, quan tots els efectius disponibles excepte els del Pas de la Casa han estat mobilitzats per evitar que el foc que ha cremat fins a destruir-la tota la nau, s’agafés al bosc, que durant estona ha estat el perill més gran, o saltés cap al forn incinerador, circumstància que s’ha descartat més aviat.

Etiquetes

Comentaris

Trending