La nau i tot el que hi havia en el seu interior, inclosos tres vehicles, serà del tot irrecuperable. Hi ha una diversitat de material molt gran, segons que ha explicat el director del cos de bombers, Jordi Farré, que ha detallat que el cos ha mobilitzat tots els efectius que tenia disponibles excepte els del Pas de la Casa. “La fase d’extinció està resultant molt dificultosa perquè hi ha molta quantitat de material i no es pot accedir a la nau per risc de col·lapse de les parets”, ha afirmat Farré.
De fet, els bombers avaluen enderrocar l’estructura per així evitar riscos i poder treballar amb més tranquil·litat i amb millors prestacions en vista a apagar del tot les flames. De moment, però, les altes temperatures que ha provocat el foc aconsellen treballar des de l’exterior atacant els punts calents amb aigua i escuma biodegradable, segons que ha exposat també el cap de guàrdia, Marc Rogé. Entre el material que hi havia a l’interior de la nau hi ha molt cartró, bales de paper, plàstics, PVC… Tot material altament inflamable.
Tres vehicles de la companyia que estaven a l’interior del recinte han quedat completament rostits. I altres furgonetes i camionetes s’han pogut salvar tot i quedar lleugerament malmeses. Responsables de l’empresa titular de la nau -FEPER / L’Home del Sac- han preferit no pronunciar-se per ara però sí que han celebrat que no hi hagi hagut danys personals. “Això és el més important.”

Tant la policia com els bombers treballen amb la hipòtesi que l’origen del foc és accidental. Amb tot, però, Farré ha reconegut que passaran “hores o dies abans no es pugui començar a realitzar la investigació”. Tot i la intensa fumera que durant hores ha estat -i de fer encara és- visible des de molts punts de la vall, el director dels bombers ha explicat que el departament de Medi Ambient els havia confirmat que “no s’ha detectat suficient quantitat de substància tòxica” perquè hagi malmès de forma significativa la qualitat de l’aire.
Farré també ha explicat que, d’entrada, l’empresa titular de la instal·lació malmesa disposa de tots els permisos i autoritzacions administratives corresponents per dur a terme l’activitat que aparentment es realitzava en la nau calcinada. Des d’aquest punt de vista, aparentment, no hauria d’aparèixer cap anomalia ni irregularitat.

Bombers treballant a l'exterior de la nau.

Bombers treballant a l'exterior de la nau.

Bombers treballant a l'exterior de la nau.

El director dels bombers, Jordi Farré, donant explicacions al costat del cap de guàrdia, Marc Rogé.

Bombers treballant a l'exterior de la nau.

Dos dels vehicles de l'empresa que s'han pogut salvar.

Comentaris (1)