Controlat el foc a la Comella

Els bombers treballen des de poc després de les sis del matí per intentar apagar les flames que s’han originat en una nau industrial privada, que quedarà destruïda, dedicada al reciclatge de paper i altres materials a prop del forn incinerador

Comentaris

https://youtu.be/_QEn3hsMa5I

Diverses dotacions dels bombers -fins a divuit- treballen des de poc després de les 6 del matí per intentar apagar les flames que afecten una nau industrial titularitat d’unes empreses de reciclatge a la zona de la Comella, a prop de la deixalleria de CTRASA. Justament, evitar que les flames poguessin arribar o bé al forn incinerador o bé al bosc era una de les grans preocupacions dels bombers. La nau afectada quedarà destruïda. El foc està controlat però la naturalesa del material que hi ha al lloc obligarà a treballar-hi tot el dia.

L’incendi, que està generant una gran fumera, visible des de bona part de la vall, ha causat una enorme revolada ciutadana. Desenes de veïns d’Andorra la Vella i Escaldes s’han llevat alarmats pel fum. De fet, els bombers han comunicat a través de les xarxes socials que era molt recomanable que es mantinguessin les finestres tancades, atès que el fum s’ha anat estenent per la vall.

Als vorals de les instal·lacions que s’estaven cremant era notable la presència de  fustes, cartrons, bales de paper. També hi havia d’haver, tant a dins com a fora de la nau, pneumàtics. Perquè eren constants les explosions

Fins a divuit dotacions del cos de bombers i, sobretot, un helicòpter que ha anat carregant aigua al llac d’Engolasters i l’ha anat llançant damunt de la nau afectada atacaven el foc. La policia té acordonada la zona, on han intentat arribar nombrosos curiosos. A 2/4 de 9 del matí els bombers encara no havien pogut accedir a l’interior de la nau, que no tenien dubte que acabaria cremant-se en la seva totalitat.

Això sí, als vorals de les instal·lacions era notable la presència de productes de reciclatge. Com fustes, cartrons, bales de paper. També hi havia d’haver, tant a dins com a fora de la nau, pneumàtics. Perquè eren constants les explosions que se sentien. Els bombers han atacat des de l’exterior l’incendi en diferents línies. S’ha fet una línia de protecció per evitar una eventual propagació del foc cap al bosc i una altra per aturar qualsevol avançament de les flames cap al forn incinerador.

La nau afectada envoltada de fum.
La nau afectada envoltada de fum.

A l’interior de la nau, que s’ha anat deteriorant per les altes temperatures, hi havia una intensa càrrega de foc. L’helicòpter s’ha fet servir fonamentalment per rebaixar la temperatura a la zona i una vegada s’ha enfonsat una part del sostre de la nau, sí que l’aigua llançada des de l’aire permetia atacar alguns dels fronts de foc a l’interior de les instal·lacions industrials afectades.

Una estona abans de les 10 del matí els bombers consideraven controlat però no pas apagat el foc. Hi havien alguns punts calents que continuaveb cremant. Degut a la gran quantitat de materials, principalment cartró, i la impossibilitat d’accedir a l’interior de la nau, els agents del cos d’extinció compten estar tot el dia remullant i remenant des de l’exterior


 

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending