Una baralla al Pas de la Casa acaba amb dos turistes irlandesos detinguts

Una noia belga també ha estat arrestada a la localitat encampadana per oposar resistència als policies que pretenien identificar-la perquè estava bevent a la via pública

Una imatge nocturna del Pas de la Casa.
Una imatge nocturna del Pas de la Casa. ARXIU

Les nits al Pas de la Casa són mogudes aquests darrers dies. La concentració de turistes que hi ha arran de l’arribada a la localitat fronterera de diversos grups  de visitants és molt elevada. Ho sap prou bé la policia, que ha incrementat els controls. I més aviat que tard ha de practicar alguna que altra detenció. Aquesta matinada, n’ha practicat tres per diferents circumstàncies ocorregudes a la via pública. Beure alcohol pel carrer o barallar-se està malauradament a l’ordre del dia.

El fet més greu, segons que han explicat testimonis presencials, s’hauria donat cap a 2/4 de 2 d’aquesta passada matinada al tomb del carrer Catalunya del Pas. Arran d’una baralla, els agents van haver d’intervenir i han acabat detenint dos turistes irlandesos de 24 i 25 anys. Tots dos han estat acusats de sengles delictes contra la integritat -per la baralla pròpiament dita- i contra el patrimoni pels danys causats al mobiliari urbà.

A un dels dos detinguts també se li ha atribuït un delicte contra la salut pública atès que quan els agents han procedit a fer el seu escorcoll després de la detenció li han trobat una petita quantitat de cocaïna. Suposadament, n’havia consumit una part i en portava una altra mica al damunt per consumir-la en un altre moment.

Abans d’aquell fet, poc abans de la mitjanit, la policia també va detenir al Pas de la Casa una noia belga de 21 anys que formava part d’un grup de turistes de l’esmentada nacionalitat -aquests dies hi ha un parell de milers de joves belgues fent una estada a la població fronterera- que estava consumint alcohol a la via pública, en aquest cas a l’avinguda Consell General de la localitat.

Els agents, veient la situació, van demanar la documentació a tots els ‘concentrats’. Pretenia identificar-los atès que la Llei de seguretat pública prohibeix amb efectes administratius el consum de begudes alcohòliques al carrer. La noia en qüestió es va negar a identificar-se i, a més a més, va plantar cara al funcionari, amb la qual cosa va acabar detinguda per aquesta desobediència.

Comentaris

Trending