Les asseguradores alerten que després del confinament les distraccions a la carretera augmenten

La dona atropellada a la carretera de l’Obac és una resident portuguesa de 45 anys que conduïa un Opel Mokka

La policia intervenint aquest divendres en l'accident que hi va haver a la carretera de l'Obac.
La policia intervenint aquest divendres en l'accident que hi va haver a la carretera de l'Obac. Toni Solanelles

Les companyies asseguradores del país alerten que després del confinament i recuperada, més o menys, la mobilitat a les carreteres, ha crescut de forma exponencial i fins i tot de manera alarmant, o com a mínim preocupant, els excessos de velocitat i les distraccions, tant al volant com entre els vianants que circulen en les immediacions de la xarxa viària.

Fonts jurídiques coneixedores de les intervencions que han de fer les asseguradores arran d’incidents viaris han assegurat que en molts dels accidents, independentment de la gravetat que s’hagi advertit, s’estan detectant conductes inapropiades al volant. La gent circula molt ràpida, sovint sense prestar atenció directa a la carretera, distreta, i els vianants tampoc no posen els quatre sentits per allí on passen. Tot plegat està comportant massa ensurts.

Aquesta matinada hi ha hagut dues detencions per alcoholèmies positives, una de les quals pràcticament multiplicava per quatre la taxa màxima permesa

La policia ha incrementat els controls les darreres setmanes. De fet, és habitual que durant l’estiu es facin més vigilàncies a la xarxa viària perquè, entre altres coses, se surt més i fins més tard malgrat les limitacions i restriccions horàries imposades als locals d’oci nocturn per intentar evitar la propagació del coronavirus. Això no treu que es facin trobades en domicilis privats en què el consum d’alcohol estigui a l’ordre del dia. O de la nit, més aviat.

De controls d’alcoholèmia se n’estan fent de manera específica a diversos punts de la xarxa viària. I sense anar més lluny, aquesta matinada hi ha hagut dues detencions per superar el límit màxim d’alcohol en la sang, establert, per a impacte penal, en 0,8 grams d’alcohol per litre de sang. Un dels arrestats pràcticament multiplicava per quatre aquesta taxa. L’alcohol, però, no és l’únic problema. D’ençà del desconfinament s’hauria detectat més neguit al volant i menys precisió.

Accident al Panorama

Aquestes distraccions esmentades no tenen res a veure amb el malaurat accident que hi va haver aquest divendres a la tarda a la carretera de l’Obac, a la CG-2, just a l’altura de l’hotel Panorama. No hi ha dubte, però, que la víctima de l’accident, va estacionar el vehicle amb què circulava en un indret que no tocava -al voral dret de la carretera, just damunt el carril bici- i després de posar en marxa els quatre intermitents, va sortir disparada del turisme en direcció a l’hotel, pretenen creuar la via.

La ferida conduïa el cotxe de l'esquerra de la imatge.

Relacionat

En estat crític i traslladada a Barcelona la dona atropellada davant el Panorama

Un altre vehicle -Dacia Dokker d’empresa- que circulava en la mateixa direcció que ho ha fet la malaurada conductora, és a dir, cap a Encamp, no va poder evitar envestir la dona mentre creuava, causant-li gravíssimes ferides. La víctima del sinistre és una resident portuguesa de 45 anys que després de ser atesa al centre hospitalari va haver de ser traslladada a Sant Pau. Les fonts del centre sanitari barceloní consultades no han pogut precisar l’estat de la dona.

Inicialment, testimonis coneixedors de la situació de la dona, van indicar que acudia a cercar, amb un lleuger retard, un fill seu que estava a l’hotel en el marc d’una estada esportiva. I que aquest retard és el que l’hauria dut a actuar amb més urgència de la necessària, resultant fatal en aquest cas. Ciclistes habituals han lamentat que s’està convertint en massa habitual usar el carril bici perquè conductors de vehicles hi estacionen de manera puntual. Posant-se en risc ells mateixos en molts casos i, sobretot, els ciclistes que han d’esquivar el cotxe aparcat.

Comentaris (2)

Trending