Arxivada la investigació de la brutal pallissa i violació d’una dona fa un any a Santa Coloma

La Batllia considera que no hi ha indicis suficients per inculpar ningú tot i els elements i les pistes que haurien conduït a eventuals inductors de l’agressió

Una actuació nocturna de la policia.
Una actuació nocturna de la policia. POLICIA D'ANDORRA

Pistes i conjectures, sí. Indicis sòlids per encausar algú, més encara per poder detenir? Cap de prou clar. La Batllia ha hagut d’arxivar provisionalment la investigació de la brutal pallissa amb violació reiterada que un dona resident de mitjana edat va patir just ara fa un any al seu domicili de Santa Coloma. La policia va fer un seguiment exhaustiu de la situació i ha anat seguint diferents fils durant mesos, però cap no ha acabat d’espetegar on hauria calgut.

Segons les fonts, el sobreseïment és provisional. Això vol dir que si mai, mentre no prescrigui el delicte, apareixen elements nous, es podria reobrir la investigació i tornar a posar la lupa sobre allò que escaigui. Hi ha coincidència entre els investigadors, segons fonts judicials, que els autors materials de la greu agressió no només no eren del Principat sinó que tan sols no hi tindrien cap relació ni probablement no coneixien la víctima. Ara, també hi ha el convenciment que els inductors sí que serien del país.

De fet, durant un temps es va estar seguint la comunitat llatina establerta al Principat atès que els agressors no hi havia dubte que eren llatins. De ben segur vinguts de forma expressa a cometre l’agressió. Entre les lesions sofertes, que van portar dies d’ingrés a la víctima, i el fet que els agressors van empescar-se-les per dificultar al màxim que la dona pogués avisar algú, els dos homes, perquè eren dos, joves, van poder marxar amb relativa facilitat.

POCA COL·LABORACIÓ

Tot el cas encara ara està envoltat d’una nebulosa important. L’agressió sexual patida per la dona és d’una dimensions gairebé mai vistes al país. Les conseqüències psicològiques de la mateixa també han estat, o haurien de ser, segons les fonts consultades, molt notables. Amb tot, la dona, per motius que mai no han acabat de ser clars, es va resistir a denunciar i mai no ha ofert cap col·laboració efectiva als investigadors.

De fet, les fonts judicials consultades han recordat que van dictar una mesura de protecció vers la dona, que durant molts mesos, gairebé mig any, va estar acompanyada a certa distància per agents de policia. Encara que de forma encoberta, la decisió comportava un doble objectiu: l’essencial, evitar que la víctima sofrís un nou atac, perquè hi va haver moments que es va sospitar que hi podia ser. En segon lloc, però, es mirava d’obtenir elements, pistes, que poguessin portar als agressors i, millor encara, als inductors. Als suposats impulsors de l’agressió.

El despatx central de la policia.

Relacionat

Els investigadors posen el focus en el(s) ‘intermediari(s)’ més que en els autors de la violació

La informació, per dir-ho d’alguna manera, que la víctima hauria aportat hauria estat sempre contradictòria. Sovint, mirant de dur els investigadors cap a un camí erroni. Aquest fet també hauria desencoratjat tant als responsables de la investigació, tant judicial com policial. No han deixat d’estar atents, segons les fonts judicials consultades, però hi ha alguns serrells que impedeixen, o que han impedit fins ara, lligar caps. Obtenir indicis sòlids com per detenir algú i tibar més intensament del fil.

I amb tot, i de forma genèrica, dues activitats que se situen com a rerefons de la brutal acció: la prostitució i el consum i/o tràfic de droga. Rerefons sí, però el motivant de la pallissa i la violació tampoc no acabaria d’estar clar. I hi ha detalls que es mantenen al calaix perquè si mai apareix un element nou que permeti reactivar la investigació potser podran fer quadrar més fàcilment la investigació.

Comentaris (5)

Trending