L’allau entre Soldeu i Bordes d’Envalira deixa un rastre d’arbres caiguts

El desencadenant va estar el dispositiu preventiu de Protecció Civil a la zona, que es va conjugar amb un gran gruix de neu i la pluja dels últims dies, que el va fer inestable

El rastre d'arbres i el camí que va seguir l'allau a Soldeu l'11 de desembre.
El rastre d'arbres i el camí que va seguir l'allau a Soldeu l'11 de desembre.

A les complicacions que ja provoca de per si una nevada com la de la darrera nit, se li ha sumat una allau, en certa manera, inesperada. Al volt de les 23:00 h la carretera entre Soldeu i Bordes d’Envalira es va veure envaïda per la neu. El motiu va estar el dispositiu preventiu d’allaus de Protecció Civil a la zona, que es va activar i, a causa de les pluges, el mantell de neu era força inestable i va caure. No es va haver de lamentar cap dany més enllà del rastre d’arbres que es va emportar en la seva caiguda.

El rastre és inconfusible, els arbres caiguts al seu pas no deixen cap dubte del camí que va seguir l’allau a Soldeu. El director de Protecció Civil, Cristian Pons, explica que es va portar a terme la tasca rutinària amb el dispositiu de desencadenament d’allaus, per poder fer baixar el gruix de la neu. “Es van dur a terme de forma repetida, sobre tres o quatre vegades. Al fer-se durant la nit, és complicat veure si els tirs són positius o no”, ha explicat. Això, conjugat amb la pluja dels darrers dies, va provocar que llisqués més avall del que estava previst.

La carretera ha estat fins a aquest migdia tallada a causa d’aquesta allau. Els dispositius del COEX han pogut fer que la zona sigui transitable abans del que estava previst.

 

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending