Alerten d’un intent d’estafa a mòbils andorrans amb l’aplicació Telegram

El procediment comença amb un missatge d'un contacte que inclou un codi de cinc dígits

Comentaris

Captura de la pantalla del mòbil amb la trucada des d'Anglaterra.
Captura de la pantalla del mòbil amb la trucada des d'Anglaterra. Altaveu

Usuaris de telefonia mòbil a Andorra han estat objecte d'un intent d'estafa amb l'aplicació de missatgeria Telegram. El procediment comença amb un missatge d'un contacte que inclou un codi de cinc dígits. Poca estona després l'usuari rep una trucada des d'un número d'Anglaterra dictant el mateix codi en anglès.  Des d'Andorra Telecom recomanen no contestar i bloquejar immediatament el contacte

En realitat qui escriu el missatge no és el contacte, sinó el hacker. Si l'usuari es troba en aquesta situació, és molt important que no es contesti ni tampoc el torni a enviar el missatge, perquè és així com immediatament després els hackers poden accedir al nostre compte i suplantar-nos la identitat.

Si es contesta s'ha d'avisar els nostres contactes del que ha passat perquè reportin el nostre número com a hackejat. I per altra banda, cal trucar a la companyia operadora per assegurar-nos que els hackers no han fet una còpia de la targeta SIM i, en cas que l'hagin fet, demanar que la invalidin. També se sospita  que la intenció dels hackers és arribar al màxim de persones possible per després introduir "malware" (programari maliciós) al mòbil.

img 8545
 

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending