Alerta per fort vent, especialment a partir d’aquest diumenge

Protecció Civil avisa de fortes ventades i recomana extremar la precaució amb els elements del mobiliari urbà i els contenidors, alhora que demana que s’assegurin bé els objectes que hi hagi als balcons

Avís del Servei Meteorològic nacional.
Avís del Servei Meteorològic nacional. SMN

Protecció Civil i altres equips d’emergència com els bombers estan alertant d’un progressiu increment de la força del vent que pot generar problemes, especialment a partir d’aquest diumenge al migdia, en què al fons de vall les ràfegues poden arribar als 80 quilòmetres per hora però als cims poden superar els 100 quilòmetres.

Tot plegat és producte de la configuració de l’anticicló de l’Atlàntic i la pertorbació del Mediterrani, que marcaran l’evolució del vent durant el cap de setmana. Les ventades, molt més apreciables, s’ha dit, des del migdia de diumenge, poden anar acompanyades de nevades al nord, encara que amb rapidesa la cota tendirà a pujar dels 1.500 metres als 1.800.

Els especialistes en Protecció Civil han advertit a través de les xarxes socials que es tingui cura del mobiliari urbà -cadires, taules…-, de la resposta que puguin tenir senyals de trànsit o fanals, per exemple, o dels contenidors. Demanen precaució en general i recomanen que la ciutadania asseguri aquells objectes que tingui en les balconades.

Comentaris

Trending