L’acusada de l’estafa piramidal es defensa culpant de tots els mals les enveges i els detractors

Catherine Techer envia un comunicat als inversors de ‘To The Top’ assegurant que tot és legal i que els endarreriments en els pagaments es regularitzant de seguida i queixant-se del fet que, segons ella, a Andorra està mal vist que un resident francès guanyi “diversos milions”

Catherine Techer és una excel·lent oradora segons els que la coneixen.
Catherine Techer és una excel·lent oradora segons els que la coneixen.

La dona processada per l’estafa piramidal que hauria afectat desenes, potser centenars de persones, i que com a molt poc hauria aconseguit ‘aixecar’ tres milions d’euros culpa de tots els mals els seus detractors i les enveges. En una nota enviada a través del canal de Telegram de la seva xarxa d’inversió, Catherine Techer al·lega que a Andorra no s’entén el màrqueting en línia i que és mal vist que un resident francès guanyi “diversos milions”. Evidentment, defensa la legalitat de tot l’entramat.

Després de mesos de suposats endarreriments en els pagaments promesos, Cathy, com prefereix anomenar-se davant els inversors, assegura ara que tot plegat es regularitzarà, i que els abonaments passaran a ser “automatitzats i regulars”. Però abans d’això adverteix els seus inversors que “és essencial que tractem un tema important”. I és així com anuncia la seva detenció de dimecres: “La policia andorrana m'esperava pel següent motiu: estafa piramidal”.

La capacitat d'oratòria és una de les grans virtuts de la processada.

Relacionat

Desmuntada una suposada estafa piramidal internacional que operava des d’Andorra

Techer explica que està bé i que ha tornat a casa. En cap moment informa que està processada, en arrest domiciliari i pendent d’abonar 500.000 euros de fiança si no vol entrar a la presó, a banda que se li ha comissat un cotxe d’alta gamma i se li ha bloquejat el compte amb què operava en un banc andorrà. Al Principat té interposades dues denúncies per part de dos inversionistes que haurien perdut, en global, prop d’uns 250.000 euros. A França i a Bèlgica hi hauria centenars d’afectats, probablement, encara que no es coneix que hi hagi cap acció judicial o policial en marxa.

Al Principat té interposades dues denúncies per part de dos inversionistes que haurien perdut, en global, prop d’uns 250.000 euros

En tot cas, Techer explica en el seu missatge que “ja sabeu que des de fa un temps, alguns detractors estan intentant minar ‘To The Top’”, el nom de la societat amb la qual opera. “Es va esmentar que jo estava al capdavant d’una estafa piramidal participant en el desenvolupament de MWR Life”, diu abans d’explicar que “ja sabeu que a MWR Life no li cal demostrar la seva legalitat i fiabilitat”. I aquí comencen algunes de les acusacions. “A Andorra el màrqueting en xarxa és molt poc conegut i té molt mala premsa i un francès resident a Andorra que guanya diversos milions gràcies a una empresa de màrqueting en xarxa i que, a més d’això, és l’objectiu de detractors necessàriament no agrada”.

La processada sí que reconeix que “el cas continua obert”, però manté que “no serà difícil demostrar que MWR Life és una empresa de màrqueting en xarxa molt, legal i no un esquema piramidal”. També recorda que l’operativa inversora de ‘To The Top’ no ha acabat encara però que ara només “és qüestió de dies”. Per tant, “els pagaments endarrerits es regularitzaran i seran automatitzats i regulars”. I Cathy Techer, originària de l’Illa de la Reunió, encara conclou que “tot i les alarmes de la premsa, no us preocupeu i els plans futurs de ‘To The Top’ no canvien”.

La detinguda en una de les moltes imatges promocionals que facilitava a les xarxes.

Relacionat

Els investigadors consideren que l’estafa piramidal hauria defraudat més de tres milions d’euros

“Ja ho sabeu, en un petit país de 70.000 habitants, la premsa, per desgràcia, però per a delit dels detractors, és molt virulenta per poca cosa”, manté la processada que acaba amb un: “Finalment, no tingueu por, estic a casa i bé. Les operacions continuen i s’estan finalitzant ràpidament. Fins aviat”. Aviat el que espera la Justícia andorrana és que dipositi la fiança si no vol que se l’enviï a la Comella. De moment, és al pis que té llogat a la parròquia de la Massana i resta sota control monitorat.

Comentaris (8)

Trending