Activistes argentines plantegen fer denúncia social a Andorra pel membre de la ‘manada de Chubut’

L’implicat en una violació grupal que hi va haver el 2012 a l’Argentina que, justament, hauria ocorregut a casa seva, resideix ara al Principat on, de moment, no té cap mesura judicial ni administrativa en curs

Mobilització a l'Argentina arran de la decisió d'absoldre els tres joves que encara quedaven acusats.
Mobilització a l'Argentina arran de la decisió d'absoldre els tres joves que encara quedaven acusats. AGÈNCIES

Activistes feministes argentines es plantegen dur a terme accions de denúncia judicial -sense descartar alguna actuació legal potser a través del col·lectiu Stop Violències, però això està per veure- a Andorra en relació amb l’implicat en una violació grupal que hi va haver el 2012 a la província argentina de Chubut que ara resideix al Principat. De moment, al país no hi ha cap mesura ni judicial ni administrativa en curs contra el jove, que era menor quan van succeir els fets.

El cas de la denominada ‘manada de Chubut’ està plenament d’actualitat al país sud-americà atès que justament aquests darrers dies la justícia argentina ha decidit absoldre als tres joves contra els quals encara hi havia càrrecs. El raonament jurídic que hauria portat els jutges a dictar l’absolució dels implicats se sabrà en uns dies. I els impulsors de les accions legals contra la ‘manada de Chubut’ ja han anunciat que l’11 d’abril recorreran conra la decisió del Superior Tribunal de Justícia.

Conscients que difícilment aconseguiran una condemna tot i que la majoria dels implicats, d’una manera o altra, van reconèixer els fets tot i al·legar que ho havien fet, suposadament, per desfogar-se en el marc d’una mena de joc festiu, diversos col·lectius feministes estan duent a terme a l’Argentina tot un seguit d’accions per aconseguir el que denominen una condemna social. El fet que dissabte l’Altaveu publiqués la confirmació que un dels integrants de la manada -formada d’inici per sis joves, dels quals cinc haurien participat poc o molt de forma directa en l’agressió- ha traspassat fronteres.

Protestes a l'Argentina.

Relacionat

Estupefacció en descobrir-se que resideix a Andorra un implicat en una violació grupal a l’Argentina

Així, diverses activistes han anunciat la voluntat d’iniciar algun tipus d’acció per fer visible que tot i quedar impunes per la Justícia -la manada era coneguda com la de Chubut però també com la del poder, atès que molts dels integrants del grup tenien relació amb polítics- no es podran “amagar” tan fàcilment. Perquè, segons aquestes activistes, el jove que residiria ara a Andorra en circumstàncies que l’Altaveu no ha pogut acabar de corroborar, hauria vingut al Principat a “amagar-se”. Segons altres fonts, “a passar pàgina”.

El jove resident, controlat fa pocs dies per la policia, és el net de l’ex-governador de la província de Chubut ja difunt en la mansió del qual, en una zona balneària de Playa Unión, haurien ocorregut els fets ara fa deu anys. Els agents als quals els va saltar l’alerta haurien corroborat que el controlat era efectivament la persona que apareixia vinculada a la ‘manada de Chubut’ però en no haver-hi cap mena d’ordre de recerca, ni nacional ni internacional, ni tampoc cap mesura dictada contra ell, no van poder fer res més que deixar-li fer el seu camí.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending