Estupefacció en descobrir-se que resideix a Andorra un implicat en una violació grupal a l’Argentina

El jove, que inicialment va estar vinculat a la denominada ‘manada de Chubut’ i finalment va ser exculpat per un fiscal argentí, fa pocs dies va ser controlat per la policia però se’l va deixar lliure en no haver-hi cap ordre ni cap mesura dictada en contra seva

Protestes a l'Argentina.
Protestes a l'Argentina. ARXIU

A Andorra hi resideix un dels integrants, implicat almenys a l’inici, de la que al seu dia es va denominar com la ‘manada de Chubut’, cinc joves amb altes connexions polítiques que al 2012 van presumptament cometre una violació grupal a l’Argentina. Dels cinc, dos d’ells van ser exculpats per un fiscal que ha rebut una pluja de crítiques. Un d’aquests joves estaria actualment residint al Principat, sense que n’hagin transcendit més detalls.

Tot i això, sí que l’Altaveu ha pogut corroborar que fa pocs dies va ser controlat per la policia. Els agents que el van aturar van fer les corroboracions oportunes i tot i saltar-los l’alerta, no van poder fer res més que deixar-lo en llibertat i sense cap mena de retret atès que no hi ha dictada sobre ell cap ordre de detenció ni nacional ni internacional, ni tampoc cap mesura especial ordenada. El jove està legalment establert al Principat. Les fonts consultades, però, no han pogut confirmar si en règim de temporer o de forma permanent. El jove en qüestió tindria la doble nacionalitat argentina i italiana.

El resident en qüestió integrava un grup que suposadament va abusar sexualment d’una noia de 16 anys després de drogar-la en una casa del balneari de la platja Unión, a Rawson, la província de Chubut, a l’Argentina. La víctima es va exiliar durant molts anys fins que al 2019 va fer públic el seu cas a través de les xarxes socials. La situació va agafar tan revolada que es va iniciar una investigació judicial plena de traves pels vincles d’alguns dels implicats amb el poder polític de la zona. De fet, la finca on haurien succeït els fets era d’un ex-càrrec polític.

Denúncia d'Stop Violències per les xarxes.
Denúncia d'Stop Violències per les xarxes.

Aquest febrer s’havia d’iniciar el judici contra els tres implicats davant dels quals finalment va tirar endavant el procés judicial. Els altres dos -inclòs l’ara resident al Principat- en van quedar fora ja que la fiscalia en va interessar l’arxiu de la causa. I se li va concedir. Just pocs dies abans que s’iniciés la vista oral, es va tornar a ajornar, causant indignació a col·lectius feministes d’arreu del món. També a Stop Violències.

De fet, aquesta entitat andorrana ha mostrat la seva estupefacció a través de les xarxes socials davant el fet que un dels implicats en aquells fets del 2012 pugui residir al país. Les seves integrants no se’n saben avenir i han començat a denunciar la situació. Legalment, però, no hi ha res anormal. És a dir, cap mesura per la qual s’hagi d’intervenir. Almenys aparentment, segons les fonts consultades.

Etiquetes

Comentaris (28)

Trending