L’obrer que ha mort construint una borda a Incles podria haver patit una fallada cardíaca prèvia

Un operari fronterer de 62 anys que estava encofrant un forjat de la construcció s’ha precipitat des d’uns tres metres d’altura i les emergències mèdiques no han pogut fer res per salvar-li la vida

Una vista aquesta tarda de la vall d'Incles amb la borda en construcció a dalt a l'esquerra, de color molt clar.
Una vista aquesta tarda de la vall d'Incles amb la borda en construcció a dalt a l'esquerra, de color molt clar.

Un operari fronterer del sector de la construcció de 62 anys ha perdut la vida aquesta tarda mentre treballava en les obres d’una borda a l’entrada de la vall d’Incles. L’home s’ha precipitat des d’uns tres metres d’altura mentre estava fent treballs d’encofrat però no presenta cap cop compatible amb la mort i es treballa amb la hipòtesi que hauria pogut patir una fallada cardíaca prèvia a la caiguda.

En tot cas, les emergències mèdiques, quan han arribat al lloc dels fets després que els companys de la víctima les alertessin res no han pogut fer per salvar-li la vida i ara hauran de ser les proves forenses, que molt probablement es realitzaran aquest dijous, les que acabin concretant les causes de la mort. Els equips sanitaris i els cossos de seguretat han estat alertats pels volts de 2/4 de 5 de la tarda.

De seguida s’ha vist que les repercussions de l’accident laboral podien ser gravíssimes. S’ha arribat a activar l’helicòpter per si calia un trasllat d’immediat de l’accidentat cap a l’hospital. Però malauradament no ha estat necessari. L’helicòpter ha estat sobrevolant una estona la zona en espera de si havia de fer el trasllat. Però les maniobres del SUM i dels sanitaris dels bombers no han permès remuntar l’home.

L'helicòpter arribant al centre hospitalari.
L'helicòpter arribant al centre hospitalari. Toni Solanelles

Una vegada certificada la defunció de l’obrer -que treballava en la construcció de la borda a través d’una empresa que es dedica a llogar mà d’obra en el sector de la construcció i que és diferent de la companyia que fa els treballs- ha calgut esperar l’ordre de les autoritats judicials per fer l’aixecament del cadàver i procedir, llavors ja sí, al trasllat del difunt cap al dipòsit de cadàvers, en les instal·lacions del tanatori nacional.

Fins al lloc del sinistre laboral s’hi han traslladat integrants d’inspecció de treball i agents de policia per fer la pertinent enquesta i prendre declaració sobre el terreny als companys de la víctima i a les persones que hi pogués haver per allà per mirar d’aclarir les circumstàncies de l’accident. Amb tot, sembla clau l’autòpsia pendent de practicar.

Etiquetes

Comentaris (14)

Trending