Els abusos del pare empresonat a la seva filla menor es van intensificar des de l’estiu

Els serveis socials havien tractat l’adolescent però mai havien advertit una situació a la qual ara li donen total credibilitat

Imatge simulada d'una adolescent demanant que s'aturi una agressió.
Imatge simulada d'una adolescent demanant que s'aturi una agressió. ARXIU

 

Els abusos de l’home empresonat des de la matinada de dissabte a diumenge acusat d’abusar de forma continuada i des de feia anys de la seva filla menor es van intensificar des d’aquest estiu. Així ho hauria referit la víctima i així ho hauria admès la dona d’un i mare de l’altra, que també està processada per, com a mínim, omissió del deure de socors. Els abusos feia almenys tres o quatre anys que duraven i ni tan sols els especialistes dels serveis socials, que havien tractat l’ara adolescent, els havien advertit. Ara donen total credibilitat a la versó de la noia.

La parella va ser detinguda al seu domicili d’una població de les Valls del Nord divendres a la nit, després que el centre educatius on estudia la noia, de 15 anys en l’actualitat, advertís la situació. De fet, segons que ha pogut saber l’Altaveu, l’adolescent, farta de la situació que vivia a casa i cansada de les justificacions de la mare, hauria escrit una carta a un dels seus professors detallant fil per randa bona part del tracte al qual ha estat sotmesa els darrers temps. Parcialment, els fets han estat admesos tant pel pare, de 42 anys, com per la mare, de 36.

La parella, de 42 anys i 36, detinguda divendres a la nit, forma part d’una família que ha viscut les mil i una vicissituds. Diversos parents directes de la dona viuen al mateix replà de l’edifici on sempre s’ha estat el matrimoni, que té un fill més petit que l’adolescent víctima dels abusos

La parella forma part d’una família que ha viscut les mil i una vicissituds. Diversos familiars de la dona viuen al mateix replà de l’edifici on sempre s’ha estat el matrimoni, que té un fill més petit que l’adolescent víctima dels abusos. Suposadament, ningú no havia advertit la situació. De fet, segons els experts que estan tractant la noia, tot plegat es duia a terme en l’estricta intimitat del domicili. A la zona on viuen, més enllà de ser coneguts pels molts anys d’estada al mateix immoble i per tenir-la per una família modesta, treballadora i desafortunada, no hi havia res que cridés massa més l’atenció.

Els dos detinguts haurien passat dissabte a disposició judicial i el batlle de guàrdia va decretar l’empresonament de l’home, que es juga una condemna de diversos anys de reclusió ferma, i va alliberar amb càrrecs a la dona, entre altres coses perquè es considera que ara per ara tant a la noia víctima dels abusos com al seu germà els convé més mantenir a casa la cura de la figura materna que, amb tot, estava totalment anul·lada per la figura patriarcal, malgrat que de portes en fora, més enllà d’advertir una formació molt bàsica, ningú no podia advertir la situació ara descoberta.

L'home hauria ingressat al centre penitenciari aquesta passada mitjanit.

Relacionat

Empresonat un home i encausada la seva dona per abusar durant anys d’una filla menor

La dona hauria admès que aquest estiu, els fills i el pare haurien anat de vacances fora d’Andorra.  La mare es va quedar al Principat perquè la feina no li va permetre coincidir amb la resta de membres de la família. En tornar de l’estada a l’estranger, la menor hauria referit els episodis d’abusos viscuts durant les vacances. La mare, suposadament, hauria entrat en xoc, s’hauria ‘bloquejat’ i una vegada més no hauria actuat més enllà d’intentar calmar la seva filla.

El mateix procediment ja s’havia fet amb anterioritat, suposadament, però de manera més esporàdica i menys intensa del que la pròpia víctima hauria referit de l’estiu ençà, amb abusos cada vegada més greus a mesura que la menor es feia més gran. Tocaments cada cop més incisius per tot el cos, per sobre i per dins de la roba estarien a l’ordre del dia fins que la menor hauria esclatat en forma de missiva a la mestra. Ja no podia aguantar més.

Comentaris (4)

Trending