Empresonat un home i encausada la seva dona per abusar durant anys d’una filla menor

L’adolescent, ara de quinze anys, hauria exposat a un dels seus professors la situació que vivia a casa i a partir d’aquí s’haurien activat tant les detencions dels progenitors com els protocols amb la víctima

L'home hauria ingressat al centre penitenciari aquesta passada mitjanit.
L'home hauria ingressat al centre penitenciari aquesta passada mitjanit. ARXIU

Un resident d’una quarantena d’anys ha ingressat aquesta passada mitjanit al centre penitenciari acusat d’abusar de forma continuada i durant uns quants anys de la seva filla menor. La dona de l’empresonat i mare de l’adolescent, de quinze anys, ha quedat en llibertat però amb càrrecs després de declarar davant la Batllia de guàrdia. Els fets s’haurien descobert els darrers dies arran d’una exposició que hauria fet la noia davant una de les seves professores.

La intervenció de les autoritats policials i judicials i dels serveis socials s’hauria desencadenat durant la jornada de divendres, segons que ha pogut saber aquest diumenge l’Altaveu. No obstant això, almenys durant els darrers anys s’hauria fet alguna mena de seguit des d’Afers Socials de la menor en qüestió, sense que s’arribés a descobrir el que l’adolescent hauria explicat  aquests darrers dies. Tots els intervinents en les actuacions que s’han practicat els darrers dies han donat total credibilitat a la noia, que s’hauria expressat amb molta enteresa i contundència farta de la situació i de sentir-se desatesa.

Amb anterioritat als fets desencadenats aquests darrers dies, la noia, que s’hauria expressat amb claredat i coherència, ja hauria estat objecte d’algun seguiment per part dels serveis socials

De fet, per aquest darrer motiu s’hauria detingut també la mare, perquè aparentment hauria consentit els abusos o, com a mínim, hauria mirat cap a una altra banda quan, almenys, la menor expressava el seu disgust i malestar. La família viu en algun indret de les Valls del Nord encara que l’empresonat treballa a l’altra vall. Volgudament no s’identifiquen ni el lloc exacte de residència ni el centre educatiu on l’adolescent finalment va esclatar i va comunicar, probablement per escrit almenys en part, el que li estava passant, per no facilitar l’eventual reconeixement de l’afectada.

Tampoc no ha transcendit el tipus d’abusos soferts per la menor, encara que sí hauria deixat clar que feia anys que duraven, almenys més de tres, i que amb el temps haurien anat pujant d’intensitat. L’acusat s’hauria mostrat lleugerament sorprès en ser detingut però no hauria aportat elements consistents per rebatre allò que presumptament havia comès, almenys en un primer moment. En tot cas, la parella va comparèixer a la Seu de la Justícia a primera hora de la tarda de dissabte i passada la mitjanit l’home hauria ingressat al centre penitenciari.

La dona ha estat processada acusada, entre altres, per un delicte d’omissió del deure de socórrer. Més encara essent la seva filla, menor, qui estava en risc. Si les mesures adoptades contra la progenitora ara per ara no han estat més contundents seria perquè els experts que han atès l’adolescent les darreres hores haurien valorat que seria més oportú que fos la mare qui es pogués quedar al càrrec de la noia i, com a mínim, un germà més petit i que no hauria estat objecte de cap fet anòmal.

Comentaris

Trending