Stop Violències demana a Macron que es “pronunciï públicament” sobre l’avortament

L’associació feminista envia una carta al Copríncep francès sol·licitant-li que es posicioni atès que el seu homòleg episcopal ho fa “per mitjà de la por i el xantatge”

Comentaris

Una de les mobilitzacions -a la imatge una d'organitzada per Stop Violències- a favor de despenalitzar l'avortament.
Una de les mobilitzacions -a la imatge una d'organitzada per Stop Violències- a favor de despenalitzar l'avortament.
El col·lectiu Stop Violències ha tramès al Copríncep francès, Emmanuel Macron, una carta en què li demana que aprofitant la seva visita al Principat es “pronunciï públicament” sobre l’avortament. L’associació feminista considera que ni el Govern ni el Consell General no estan fent la seva feina en aquesta matèria i, a més a més, l’homòleg episcopal de Macron es posiciona a partir “de la por i el xantatge”.

Segons la presidenta d’Stop Violències, Vanessa Mendoza Cortés, el representant del Copríncep francès a Andorra, Pascal Escande, va convidar el col·lectiu a escriure Macron atès que seria impossible la pretensió de Mendoza de poder-se reunir directament amb el cap d’Estat francès vista la reduïda agenda que pretén dur a terme durant la jornada de divendres. I així ha estat com Stop Violències s’ha decidit a escriure el Copríncep francès.

“Volem traslladar i fer denuncia de forma urgent a la comunitat internacional i al Sr. Copríncep Emmanuel Macron de les greus conseqüències que té per a les dones del país la prohibició i penalització de l'avortament. No podem avortar ni per violació, ni per risc de la mare o quan la vida d'aquell fetus no serà possible un cop nascut”, pràcticament comença dient la missiva abans de recordar que el govern francès, arran d’una pregunta parlamentària, va recordar que la punibilitat o no de la interrupció de l’embaràs era una qüestió interna del Principat.

La carta també recorda que “al darrer informe de la CEDAW, amb data de publicació 1 de juny de 2018, Andorra explica, que som un país feudal sotmès a la voluntat de l'església catòlica i que per això mai serà possible l'avortament al nostre país, reconeixent només la paraula del Bisbe Joan Enric Vives, Copríncep Mitral i representant de l'església catòlica”. Tot plegat, segons Stop Violències, porta conseqüències molt greus “que vulneren directament els drets humans de les dones”.

Per tot plegat, “així com el Copríncep Episcopal deixa escoltar la seva veu i la fa valdre per mitjà de la por i el xantatge, volem demanar al Copríncep i president de la República Francesa, país d’origen dels drets humans, que deixi escoltar la seva veu i es pronunciï públicament sobre a prohibició i la penalització de l'avortament al Principat d'Andorra amb el respecte que el caracteritza cap al poble andorrà i la sobirania nacional”.

Comentaris (5)

Trending