Sorpresa i malestar perquè no s'hagi fet un nou estudi d'impacte ambiental per l'estació d'autobusos

Comentaris

Sorpresa i malestar perquè no s\'hagi fet un nou estudi d\'impacte ambiental per l\'estació d\'autobusos
Sorpresa i malestar perquè no s\'hagi fet un nou estudi d\'impacte ambiental per l\'estació d\'autobusos

Els consellers del Partit Socialdemòcrates (PS) no són els únics sorpreses per com s’estan duent a terme les obres de construcció de la nova estació d’autobusos. No fa gaires setmanes, el Col·legi d’Arquitectes ja va posar el crit al cel per com havia procedit l’administració. El Govern ha tirat pel recte i ha englobat la construcció de l’equipament nacional en el marc del desenvolupament de la unitat d’actuació del Prat del Rull i la definició dels vials. La decisió, segons que ha constatat l’Altaveu, tampoc no convenç a col·lectius ecologistes, que reiteren un recordatori que fan més d’una vegada: el perill que pot comportar el cobriment dels rius.

En aquesta ocasió és poc tram. Però una part de la nova infraestructura sobrevola el riu. I l’executiu no ha fet cap estudi d’impacte mediambiental ni d’inundabilitat. Així ho va reconèixer el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, durant la darrera sessió de control parlamentari a l’executiu. El president del grup mixt i líder parlamentari del PS, Pere López, està “sorprès”, encara ara, pel reconeixement explícit per part del gabinet ministerial de la manca de nous informes. Donen per bons els informes que ja es van fer al seu dia per la reparcel·lació i urbanització de la unitat d’actuació. Evidentment, no té res a veure l’impacte dels vials amb tota una estació d’autobusos, per senzilla que sigui, i que cobreixi parcialment un riu. 

Justament, alguns dels representants de col·lectius ecologistes del Principat han mostrat la seva sorpresa, com ja va fer López, pel fet que no s’hagin fet nous estudis sobre la incidència que pot tenir la nova infraestructura. El parlamentari socialdemòcrata ja va manifestar arran del desenvolupament de la sessió de control el seu neguit per les mancances amb què s’està tirant el projecte endavant. López va recordar llavors que “el reglament diu que quan hi ha una edificació de ponts cal fer un estudi d’impacte ambiental” i va lamentar, en certa manera, “la tranquil·litat amb la qual diu (el Govern) que no s’està complint la normativa i no s’ha fet l’estudi”. Com ja va dir al seu dia el Col·legi d’Arquitectes i també argumenten els ecologistes, López va ser contundent tant en reconèixer que l’equipament és necessari com que “les coses s’han de fer bé”.

Comentaris

Trending