Zorzano ‘abandona’ les trobades de cònsols honoraris per l’incident amb Socías

El representant d’Ucraïna ha abandonat també el grup de WhatsApp a través del qual es va distribuir la gravació que ha originat accions legals creuades amb el seu homòleg rus

Alguns dels pocs cònsols honoraris que van assistir al darrer dinar 'de germanor', aquest dimecres.
Alguns dels pocs cònsols honoraris que van assistir al darrer dinar 'de germanor', aquest dimecres.

El cònsol honorari d’Ucraïna, Toni Zorzano, ha deixat d’assistir a les trobades que els representants honorífics a Andorra designats per diversos estats de tot el món mantenen periòdicament. Arran de l’incident que va tenir amb el seu homòleg rus, Narcís Socias, que va acabar amb accions legals creuades, Zorzano s’hauria estimat més, almenys per un temps, desvincular-se de les trobades.

El cònsol ucraïnès també ha abandonat el grup de WhatsApp a través del qual es va distribuir la gravació que va originar el conflicte legal entre els dos representants honorífics. Ja amb anterioritat, i especialment a través de l’aplicació de missatgeria mòbil, però també durant els dinars que mantenen els cònsols honoraris, Zorzano solia punxar Socías. Pel seu comportament personal i professional molts cops. Però sobretot arran de l’esclat de la guerra entre Ucraïna i Rússia per qüestions derivades de l’enfrontament bèl·lic. I la situació hauria pujat de to fins que es va escapar de les mans. En algunes trobades va marxar abans d’hora o va amenaçar de no anar-hi el cònsol rus, queixós amb el seu homòleg ucraïnès.

Però degut al fet que transcendís públicament una gravació d’un altercat en què es va veure implicat Socías, l’enfrontament entre tots dos va pujar de nivell i fins i tot la policia i les autoritats judicials han hagut de prendre part en l’afer. Ara de moment, és Zorzano qui ha fet un pas al costat -sense deixar el càrrec, òbviament- per evitar que la tensió encara s’elevi més.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending