El Voluntariat per la Llengua ja compta amb 40 parelles

La campanya va batre rècord de participació en l’anterior edició, amb 220 inscrits per aprendre i ensenyar català

Presentació de la campanya Voluntariat per la Llengua.
Presentació de la campanya Voluntariat per la Llengua.

La campanya de Voluntariat per la Llengua, promoguda pel servei de Política Lingüistica del Govern comença una nova edició amb molt bon peu. Des de la seva posada en marxa, de nou, aquest setembre, ja compta amb 40 parelles que hi participaran. Aquesta xifra segueix la tendència positiva que ja es va recollir a finals de juny, en l’anterior convocatòria, on es van registrar fins a 110 duples.

La campanya del Voluntariat per la Llengua, que es va començar a setembre, comença amb unes dades més que favorables. El director del departament, Joan Sans, ha explicat que “estem molt satisfets perquè és una xifra molt bona, tenint en compte que no hem fet encara la crida”. Tot i això, esperen que aquestes 40 parelles creixin fins a assolir, com a mínim, dades d’edicions anteriors, “volem com a mínim mantenir-nos en la darrera temporada”.

De fet, l’anterior edició es van batre rècords de participació. La campanya va acollir 110 parelles, traduïdes en 220 participants entre aprenents i col·laboradors. En aquest cas, també es va sumar un acord amb el Centre Carlemany, ubicat a Praga, que va aconseguir reunir fins a 20 persones que van seguir la dinàmica. La pandèmia únicament va tenir una lleugera afectació, però no va ser pas un impediment perquè es portés endavant.

Cada dos anys s’actualitza la imatge, per tal de fer una nova crida i que s’inscrigui gent que no coneix el projecte. En aquesta ocasió s’ha hagut de retardar un any a causa de la crisi sanitària. Aquest 2021 la campanya torna sota el títol ‘Xerrem?’, que planteja l’encontre entre un aprenent i una col·laboradora que s’envien missatges per poder trobar-se. “És molt senzilla, però molt efectiva”, ha assegurat Sans.

Els perfils de les persones que s’uneixen a la campanya, ha explicat Sans, són molt diversos. Des de persones que té cursos en marxa i necessita el català, altres que volen aprendre i que no hi ha fet mai el salt... La tasca més complexa, però, arriba en el moment de fer coincidir horaris i calendaris per fer les trobades. “Sempre tractem de casar els perfils, però pot ser que algú li canviïn els dies de feina i perdi disponibilitat”. A més, per facilitar i promoure els encontres, s’organitzen activitats conjuntes seguint l’agenda cultural del ministeri.

Comentaris (2)

Trending