Vives obvia la resolució del Tribunal Constitucional sobre matrimoni i casament

El Copríncep ha celebrat la tradicional recepció al Palau Episcopal, on s’ha referit als reptes que ha d’enfrontar Andorra, però tampoc no s’ha pronunciat sobre el dret a l’avortament

Comentaris

El Copríncep amb Carles Enseñat i Mònica Bonell.
El Copríncep amb Carles Enseñat i Mònica Bonell.

El Copríncep Episcopal, Joan-Enric Vives, ha rebut aquest dijous al matí al Palau a la Seu d’Urgell les autoritats del Principat. Durant el seu discurs, s’ha referit als reptes que ha d’enfrontar Andorra el pròxim any, que ha titllat de “complexos, i a la vegada apassionants”. Sobre la resolució del Tribunal Constitucional per la distinció entre matrimoni i casament, o el dret a la vida, no s’ha pronunciat en cap moment.

Vives ha lloat durant el seu discurs durant el seu discurs a la recepció de Nadal la solidaritat del poble andorrà amb els refugiats “oferint una generosa acollida de la qual ens n’hem de felicitar i que vull agrair-vos a tots personalment”. Vives no ha fet, però, cap referència al dret a la vida ni a la sentència d’aquest dimecres del Tribunal Constitucional declarant discriminatori distingir entre matrimoni i casament.

A més, s’ha referit a les properes eleccions a Andorra i ha indicat que “necessitarem una vegada més que dones i homes generosos es posin a disposició del país per a la noble tasca de la política”. També ha demanat que “treballin pel bé comú a llarg termini”. En aquest sentit, ha recordat que els reptes que afronta Andorra “són complexos, i a la vegada apassionants. L’adaptació als canvis que imposa la realitat social i econòmica mundial requeriran de la creativitat i del diàleg i la participació de tots”.

El cap de Govern, Xavier Espot ha manifestat després del discurs que "el copríncep ens ha donat una mostra de suport a la classe política". Ha volgut destacar de la intervenció del cap d'Estat "les referències a la guerra d'Ucraïna i a la gent que ho està passant malament. Prenc nota de les recomanacions i de les directrius que emanen d'aquest discurs".

El president del grup parlamentari demòcrata, Carles Enseñat ha comentat que "el copríncep sempre ens diu els temes més destacats i al final ens fa tornar a la realitat i ens fa anar al fons dels temes". També ha opinat que "aquest ha estat un any molt complicat, amb un IPC molt elevat, amb una guerra que ha trastocat el preu de l'energia i la vida de moltes persones".

Enseñat ha afegit que en unes tres setmanes s'aprovarà al Consell General la llei dels salaris i la de l'habitatge, "que volen donar resposta a les actuals problemàtiques socials. Pel president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López ha reconegut que "la recepció d'aquest any arriba en un entorn molt especial amb una sentència històrica [la del TC sobre matrimoni i casament] i que amb la presència del poder de l'església al nostre país agafa una volada particular".

Des del grup parlamentari independent, Ferran Costa ha destacat les referències de Vives a la crisi energètica, de poder adquisitiu i d'habitatge. "Ens ha demanat que treballem per solucionar aquestes problemàtiques". Josep Pintat, del grup parlamentari Terceravia, ha efectuat una valoració del discurs en clau positiva i institucional "com correspon a aquestes dates".

 

 

 

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending