Les vendes de les grans superfícies cauen un 34,6% al febrer

Durant aquest període, el 2% dels treballadors han estat acollits a un ERTO i el 64% dels empleats són dones

Comentaris

La bona marxa del comerç ha estat fonamental en l'augment del PIB.
La bona marxa del comerç ha estat fonamental en l'augment del PIB. Toni Solanelles

L'índex general de vendes de les grans superfícies comercials disminueix un 34,6% el febrer del 2021 respecte del mateix mes de l'any anterior. Així, segons les dades facilitades aquest dijous pel departament d'Estadística de Govern, si es desglossa aquest índex en productes alimentaris i la resta de productes, el de la categoria d'alimentació es redueix el 22% en comparació amb el mateix període del 2020. Pel que fa a l'índex de la resta de productes, cau el 45,7% respecte de la mateixa referència. 

 En relació amb les economies de l'entorn, la variació anual de l'índex general mesurada el gener del 2021 se situa per sota de la xifra de França (-4,5%) i la d'Espanya (-11,6%). Pel que fa a les variacions intermensuals, l'índex general corresponen el febrer del 2021 i experimenta una disminució del 22,6% respecte del gener del 2021, tenint en compte que es tracta de les dades originals i que no descompten factors estacionals ni efectes de calendari.

Pel que fa a l'índex de vendes de les grans superfícies a preus constants, és a dir, un cop eliminat l'efecte dels preus, al febrer d'enguany ha caigut el 35,5% respecte del mateix mes de l'any anterior. Pel que fa a la categoria d'alimentació, disminueix el 23,2%, mentre que la resta de productes cauen un 46,3%. Per tant, la dinàmica dels índexs a preus constants segueix la mateixa tendència de la dels preus corrents.

D'altra banda, durant el mes de febrer, l'índex d'ocupació de les grans superfícies del comerç al detall disminueix el 2% en comparació a l'any anterior, i es manté estable respecte del registrat durant el mes de gener. Pel que fa a les dades d'ocupació, s'ha de tenir en compte que per aquest mes de febrer el 2,1% dels treballadors dels establiments enquestats, estan acollits a un ERTO.

Quant al volum de dones i homes ocupats en les grans superfícies comercials, el 64% correspon al gènere femení i el 36,1% restant al masculí, distribució que presenta una gran estabilitat durant els darrers dotze mesos. Si es comparen les dades amb el mateix període de l'any anterior, es pot veure que la proporció de dones ocupades en aquest tipus d'establiments creix el 0,2%. D'altra banda, la proporció d'homes ocupats en les grans superfícies disminueix el 0,4%.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending