Les vendes a les grans superfícies baixen un 2,9% al febrer

Més del 64% del personal ocupat són dones i gairebé el 93% disposa de contractes a jornada completa

Comentaris

Fruita i hortalisses exposades a un comerç.
Fruita i hortalisses exposades a un comerç.

Les vendes de les grans superfícies del comerç al detall han tingut una variació negativa del 2,9%, a preus corrents, el mes de febrer del 2023 respecte al febrer de l’any anterior. Pel que fa al desglossament de l’índex en funció del tipus de producte, la venda dels productes alimentaris augmenta un +0,8% i, la venda de la resta de productes (no alimentaris) decreix un -6,3% en comparació amb el mateix període de l’any anterior.

Segons les dades que ha fet públiques el departament d'Estadística de Govern, aquest dijous, la variació general anual se situa per sota de la xifra d’Espanya (+10,7%). Pel que fa a les dades de França aquests mes no estan disponibles. 

En relació a l’índex de vendes a preus constants (descomptant l’efecte dels preus), disminueix el 10,7% al febrer d'aquest any en comparació amb el període homòleg de l’any anterior, les vendes de productes alimentaris cauen el 12,4% i les vendes de la resta de productes disminueixen un 10,6%.

D’altra banda, l’evolució del personal ocupat en les grans superfícies comercials al febrer del 2023 augmenta un 0,8% respecte al mateix mes de l’any anterior, més del 64% són dones i gairebé el 93% disposa de contractes a jornada completa.

Etiquetes

Comentaris

Trending