Les vendes d’articles per autocaravanes i campistes es disparen al juliol

La demanda per gaudir d’una casa rodant per part dels residents, així com el turisme que arriba al país d’aquesta manera s’ha incrementat considerablement arran la crisi sanitària

Dues autocaravanes.
Dues autocaravanes. ANDORRA CAMPERS

El volum d’usuaris d’autocaravana i campistes s’ha incrementat respecte a l’any passat i per tant, les vendes també. No obstant això, no s’està facturant més perquè els productes escollits són més barats. Destaquen articles de cuina, cadires de càmping, dispositius d’aigua i sobretot els portabicicletes. A més, el lloguer de sostres rodants al Principat també s’ha disparat.

La botiga ‘Andorra Campers’ de Sant Julià de Lòria ha explicat a l’Altaveu que, malgrat aquest any tindran grans pèrdues, aquest mes s’estan apropant als ingressos d’altres anys. Això sí, amb articles més barats, destacant per sobre de tots els portabicicletes. A més, argumenten que de vegades és difícil tenir estoc, ja que els fabricants també vénen de tres mesos de pèrdues.

El gros de les vendes que fan al país són a clients de classe mitjana-alta procedents d’Espanya i França

“Andorra hauria d’aprofitar millor aquest tipus de turisme, deixen diners amb la benzina, els restaurants i supermercats. Fins i tot hi ha clients que pugen al Principat només per adquirir els nostres articles”, defensa el propietari de la botiga, Joan Carles Sampietro. “Ja no tenim el concepte de fa 25 anys, quan els usuaris d’autocaravana eren famílies amb pocs ingressos. Nosaltres venem a persones amb un poder adquisitiu mitjà-alt, amb feines on es guanyen prou bé la vida”, ha afegit. A més, el 95% dels clients procedeixen d’Espanya i França.

Pel que fa a la poca afluència que estan rebent els càmpings d’Andorra al mes de juliol, alguns fins i tot amb un 60% menys d’ocupació respecte a l’any passat, Sampietro creu que es pot deure a la poca predisposició dels turistes per compartir zones comunes, com ara els lavabos, el restaurant o la piscina, però assegura que el volum de visitants amb sostres rodants és molt superior enguany.

Una part del Càmping Valira

Relacionat

¿On són les autocaravanes?

Pel que fa als andorrans i segons ha declarat l’empresa ‘We Camper’, el lloguer d’autocaravanes i campers per part dels residents també s’ha incrementat. Concretament, un 50% més respecte a l’any passat. Quant als complements més sol·licitats, destaquen els sostres per furgonetes, les calefaccions i els tendals. A hores d’ara, un lloguer d’un cap de setmana oscil·laria entre els 250 i els 400 euros al mercat.

Etiquetes

Comentaris

Trending