¿On són les autocaravanes?

Encara que la demanda de lloguer d’autocaravanes va créixer considerablement després del confinament, els càmpings d’Andorra registren una ocupació per sota d'altres anys

Semblava una de les millors opcions per gaudir d’un estiu ‘covid free’, però el tsunami del maleït virus passa per damunt de tot. El fet és que la demanda per llogar una autocaravana o furgoneta camper- almenys a Espanya- ha augmentat les últimes setmanes. I que aquesta demanda no s’ha traduït en un increment de visites -o reserves- al Principat. Fins i tot en alguns casos, l’ocupació arriba fins a un 60% menys respecte l’any passat al juliol.

Compte, no és perquè no hagin posat de la seva part. Recomanacions per tot arreu, aforament a la piscina, reserva prèvia al restaurant, mascareta obligatòria, jacuzzis tancats, servei de neteja i desinfecció per partida doble…però res. Són pocs els decidits a passar uns dies al país sota un sostre rodant. Camps de golf propers, bike parks, telefèrics, món rural…però res de res.

Les previsions pel mes dagost milloren la situació actual, però els brots del virus poden minvar aquesta possibilitat.

Pel que fa als ‘bungalows’, si que hi ha més interès, però a l’agost. Ara no. I potser quan la data arribi la reserva ja no servirà, tenint en compte el descontrol de contagis a Catalunya o els casos que comencen a esclatar a Andorra. Perquè això no s’ha acabat i els propietaris són conscients. Ells mateixos són qui remarquen el fet que tindre el càmping ple a l’agost no assegura res.

La veritat és que hi ha molts factors perquè la situació sigui aquesta. El principal és la por al coronavirus i per tant, la por a viatjar lluny de casa. Però no és l’únic. Els acomiadaments, els ERTO’s i la crisi econòmica que s’aveïna també fan que els ciutadans prioritzin com i a on gastar els diners. Les poques ganes de viatjar si has perdut un familiar, la reducció de vacances per recuperar hores a l'empresa...vaja, que de moment, sembla que haurem d’esperar a la temporada d’hivern. Com a mínim.

Vista 360° d'una part del Càmping Valira

La zona del Càmping Valira a tocar dels lavabos

 

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending