Els usuaris dels gimnasos hauran de desinfectar les màquines que utilitzin

Es podran obrir les piscines, però es recomana augmentar al màxim els nivells de clor i prendre la temperatura a l’entrada de la instal•lació

Usuaris en un gimnàs abans de l'esclat de la crisi del coronavirus.
Usuaris en un gimnàs abans de l'esclat de la crisi del coronavirus.

Es podrà tornar a anar al gimnàs o a la piscina? Sí. Això sí, assumint que, mentre l’amenaça del coronavirus estigui present, tocarà adaptar-se i acceptar tota una sèrie de mesures de seguretat per reduir el risc de contagi. Per exemple, els usuaris s’hauran d’acostumar a netejar i desinfectar les màquines després de cada utilització o a ser sotmesos a control de la temperatura a l’entrada de la instal·lació.

Aquestes i altres mesures són les que s’incorporen en els protocols que Govern i el clúster d’esports d’Actua han preparat de cara a la reobertura de les instal·lacions esportives i que s’han presentat al sector en el marc d’un webinar que ha comptat amb la participació de la ministra Sílvia Riva, del Secretari d’Estat, Justo Ruiz, i del biòleg i bioinformàtic Joel López. Durant la sessió cap d’ells ha volgut mullar-se i avançar si a inicis de juny, quan es preveu que s’activi la segona part de la tercera fase del desconfinament, aquestes instal·lacions tornaran a posar-se en marxa. Ara bé, queda clar que, quan es faci, sigui llavors o més tard, caldrà adoptar tota una sèrie de protocols estrictes per reduir al mínim possible el risc de contagi amb la Covid-19.

A les piscines exteriors es podran emprar hamaques però sempre amb una distància mínima de seguretat de dos metres amb les altres

Així, pel que respecta als gimnasos, les diferents màquines hauran de mantenir una separació de dos metros per poder garantir la distància de seguretat entre els usuaris. L’alternativa serà la col·locació de mampares. El document amb les diferents mesures inclou també l’obligatorietat de netejar i desinfectar cada aparell després de la seva utilització. Aquesta l’haurà de fer el mateix usuari o bé un dels tècnics de les dependències.

A l’hora de fer classes o activitats dirigides, es demana que la programació tingui en compte que entre cadascuna d’elles hi hagi un espai d’entre deu i quinze minuts per poder netejar i ventilar la sala emprada. A terra hauran d’estar marcats els espais que es podran ocupar, evidentment, amb prou distància entre els diferents assistents. També es recomana, si és possible, habilitar espais a l’aire lliure per poder celebrar aquestes sessions.

També es plantegen mesures a adoptar a les piscines, tant a les cobertes com a les exteriors. En aquestes es proposa que es prengui la temperatura als usuaris a l’entrada, on es creu convenient que es posin catifes per desinfectar el calçat. També es recomana que els nivells de cloració de l’aigua siguin els màxims permesos i que es delimitin els carrils per a nedar, fent que la sortida de la piscina sigui per cantons alterns.

Es demana un estricte control de l'aforament a les zones d'aigües termals, fins i tot amb monitors

A les piscines exteriors no es descarta la utilització d’hamaques però sempre respectant la necessitat de mantenir els dos metres de distància entre una i altra. A banda, es recomana que tots els usuaris empren ulleres de bany i que el perímetre es netegi en nombroses ocasions durant la jornada, entre tres i sis cops al dia.

La normativa també inclou mesures destinades als centres termals, on caldrà un control estricte de l’aforament. Fins i tot, s’indica que seria interessant controlar-lo amb monitors. En qualsevol cas, s’hauria d’intentar evitar la coincidència de clients i crear sentits únics als circuits d’aigua.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending