La Universitat d'Andorra dona un ordinador d'altíssim valor històric a un museu de Càceres

Va permetre emmagatzemar i gestionar totes les dades de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS)

L'ordinador amb el responsable del museu, Carlos Izquierdo.
L'ordinador amb el responsable del museu, Carlos Izquierdo. MUSEO DE HISTORIA DE LA COMPUTACIÓN

La Universitat d'Andorra (UdA) ha donat un ordinador de gran escala IBM System 3 de 1973 al Museu d'Història de la Computació (MuseoHC) que s'ha traslladat de Càceres a una àmplia nau en la localitat  de Majadas de Tiétar. Es tracta d'un ordinador amb "altíssim valor històric donada la seva escassetat", segons ha indicat el creador i gerent del museu, Carlos Izquierdo en unes declaracions a Región Digital. 

Aquestes màquines tenien la "increïble" velocitat de 1,52 cicles per microsegons, memòria RAM protegida, que oscil·lava entre 48 i 512Kb, emmagatzematge de disc entre 35 i 70MB, lectors de targetes perforades més petites i unitats de cinta magnètica. "Capacitats que avui dia resulten ridícules, però que en la seva època va permetre emmagatzemar i gestionar la Seguretat Social de tota la població de el Principat d'Andorra fins que va quedar obsoleta i relegada a l'oblit", ha manifestat Izquierdo.

Posteriorment va acabar als passadissos de la Universitat d'Andorra com a curiositat històrica fins que el responsable de Desenvolupament de la universitat andorrana Víctor Llorente, va conèixer l'existència del MuseoHC i es va posar en contacte amb el promotor perquè la màquina acabés en un lloc on pugui ser restaurada i exposada perquè tothom pugui veure-la i gaudir-la.

Izquierdo ha recordat que en el seu periple per unir ordinadors primigenis n'ha rescatat alguns més grans, però "aquest no ha estat fàcil portar-lo a Majadas per les seves dimensions" ha assenyalat Izquierdo.

Etiquetes

Comentaris

Trending