Els tràmits en línia haurien estalviat 50.000 desplaçaments el 2021

L'Executiu espera que en acabar aquest anys es puguin fer el 50% dels tràmits a través del nou portal web

El secretari d'Estat de Transició Digital i Projectes Estratègics, César Marquina.
El secretari d'Estat de Transició Digital i Projectes Estratègics, César Marquina.

El Govern estrena nou portal web per fer totes les gestions amb l'administració. El 2020 només estaven disponibles el 5%, mentre que ara per ara aquesta xifra és del 25%, és a dir, un de cada quatre. Per dur a terme les operacions per internet, cal el certificat electrònic i, a més, es pot consultar tota la informació registrada al voltant de la relació amb l'administració i obtenir notificacions electròniques.

L'any 2021 se'n van comptabilitzar un total de 210.000 tràmits. Si els disponibles s'haguessin fet en línia, s'haurien estalviat uns 50.000 desplaçaments. Així ho ha assegurat aquesta tarda el secretari d'Estat de Transició Digital i Projectes Estratègics, César Marquina, en la presentació del nou portal web amb la voluntat de facilitar la relació entre administració i administrats sense que aquests últims hagin de desplaçar-se. En aquest sentit, ha assenyalat que el 2020 només estaven disponibles on-line el 5% dels tràmits, mentre que ara mateix ja es poden fer el 25% i espera que, a final d'any, aquesta xifra augmenti fins al 50%.

El nou web, com ha especificat Marquina, és "molt àgil, accessible i ràpid". S'agrupen en funció de temàtica i "és el primer pas" en aquesta transició digital de l'administració. Actualment, hi ha 157 i s'hi aniran afegint de forma progressiva i en funció de la "prioritat" i "quins són els que més utilitza la ciutadania".

Per a la realització dels tràmits en línia és imprescindible disposar del certificat electrònic, la signatura electrònica, sigui individual o corporativa, que permet autenticar-se i signar els documents en línia. Cal recordar que el Govern va acordar que els certificats sol·licitats durant aquest any, que tindran una vigència de 3 anys, seran gratuïts per tal de fomentar-ne l'obtenció i incentivar l'ús de la tramitació electrònica.

A més, permetrà que l'administrat disposi de tota la informació registrada al voltant de la relació amb l'administració i obtenir notificacions electròniques sobre les resolucions dels diferents tràmits que s'hagin pogut gestionar.

Etiquetes

Comentaris

Trending