Allau de crítiques a la taxa sobre la tinença de gossos

Els propietaris consideren injusta la mesura, creuen que s’ha aprovat només per recaptar diners i que, lluny de resoldre alguna problemàtica, crearà de noves

Una imatge d'arxiu de dos gossos
Una imatge d'arxiu de dos gossos

L’anunci de la implementació de l’impost sobre la tinença de gossos ha provocat la indignació dels propietaris, amb el consegüent al·luvió de crítiques a les xarxes socials. És clar que no tots han argumentat el mateix, però si han donat un bon nombre de motius per mostrar-se contraris a la taxa, destacant que “no servirà per conscienciar els ciutadans que no recullen els excrements” i que els comuns volen “justificar el seu afany recaptatori”. Un altre dels arguments més repetits és que, davant la crisi sanitària, no és un bon moment per augmentar els impostos.

N’hi ha de tots els colors. A Facebook, instants després de la decisió adoptada ja es podia constatar el fort malestar dels ciutadans amb quissos, els quals consideren que les condicions per tindre un gos al Principat cada vegada són pitjors, i és que a la dificultat per trobar un habitatge de lloguer on permetin la tinença ara se suma el que consideren “un impost discriminatiu per tindre una mascota”.

Un gos en plena deposició.

Relacionat

Llum verda a la taxa sobre la tinença de gossos i el control d’excrements mitjançant proves d’ADN

“Que sancionin a la gent que tira les burilles a terra”, “estaria conforme si els diners recaptats es destinessin a la creació dels pipicans i espais de lleure que no tenim ara”, “paguem justos per pecadors”, “els propietaris incívics continuaran deixant les deposicions a terra”, “només volen recaptar diners perquè se’ls gasten on no toca” i “la taxa provocarà un increment dels abandonaments i una reducció de les adopcions” són algunes de les reaccions que més s’han comentat en les últimes hores.

Una veïna resident a Escaldes-Engordany, propietària de dos Border collie, ha declarat a l’Altaveu que “amb prou feina arribo a final de més per començar a pagar taxes sense cap ni peus, visc sola, són l’única companya que tinc i sempre recullo les seves deposicions. Quan els passejo pel Rec acostumo a trobar-me restes de ‘botellons’, però no veig que aprovin més impostos per aquesta raó”.

Encara falta per conèixer quines seran les quantitats que s’han de pagar, però però s’ha assegurat que no serà una xifra excessiva.

En la mateixa línia, una altra noia del país, propietària d’un Yorkshire terrier ha argumentat que “els ciutadans ja paguem perquè netegin els carrers i ja es fiquen multes si deixes els excrements a terra o no llences aigua als orins. Amb un increment de les sancions o la implantació del control mitjançant l’ADN dels gossos crec que hi ha prou per tindre més neta la ciutat. Si he de pagar pel que jo mateixa netejo, potser em plantejo deixar de recollir les deposicions”.

Tanmateix, Andorra la Vella, Sant Julià i dos comuns més tenen totalment decidit que implementaran la taxa. Encara falta per conèixer quines seran les quantitats que s’han de pagar, les quals aniran en funció de les dimensions de l’animal, però s’ha assegurat que no serà una xifra excessiva. Agradi més o menys, l’impost s’haurà d’assumir i, en tot cas, esperar per veure les possibles conseqüències que es derivin de la decisió.

Etiquetes

Comentaris (35)

Trending