Llum verda a la taxa sobre la tinença de gossos i el control d’excrements mitjançant proves d’ADN

Almenys quatre comuns estan interessats a aplicar l'impost com més aviat millor i ja s'han creat grups de treball per concretar com ho faran

Un gos en plena deposició.
Un gos en plena deposició. ARXIU

La reunió de cònsols d’aquest dimarts ha refermat la intenció de tirar endavant la taxa sobre la tinença de gossos al Principat. Almenys quatre comuns, entre els quals es troben Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria, estan interessats a aplicar-la com més aviat millor i, dels tres restants, hi ha dos equips comunals que encara s’ho estarien rumiant. A més a més, de cara a l’any vinent, també s’aplicarà el control d’excrements mitjançant el sistema d’ADN amb l’objectiu de mantenir els carrers més nets.

Així ho ha explicat la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, durant la roda de premsa telemàtica posterior a la reunió dels mandataris. En relació amb la implantació del control d’excrements, Marsol ha argumentat que els propietaris hauran de portar la seva mascota al veterinari i dur a terme un registre pel qual ja contemplen alguna classe d’ajut, com fixar el cost de la gestió en 30 euros durant els primers sis mesos de l’any, per exemple.

Una noia passeja un gos.

Relacionat

Pagar per tenir un gos en funció del que pesi (d’adult)

Per l’aplicació de la taxa esmentada, els comuns han establert tres categories en relació amb el pes de l’animal. És a dir, en funció de si és un pelut petit, mitjà o gran, l’impost tindrà un preu més baix o més alt. De tot plegat quedaran exonerats els quissos que acompanyen a persones amb discapacitats o certes malalties, com ara els gossos guia.

Etiquetes

Comentaris (27)

Trending