Stop Violències continuarà reivindicant el dret a l'avortament "on calgui"

L'associació reitera la seva posició després que el nunci apostòlic hagi demanat durant la missa de Meritxell que es mantinguin valors com el respecte a les persones, a la vida humana i a la institució familiar

Comentaris

Manifestació a favor de l'avortament a Andorra la Vella.
Manifestació a favor de l'avortament a Andorra la Vella. STOP VIOLÈNCIES

Stop Violències ha anunciat per mitjà de les xarxes socials que avortar és un dret humà i que ho continuaran reivindicant a casa, a l'ONU i on calgui. L'associació ha reiterat la seva posició després que el nunci apostòlic hagi demanat, durant la missa de Meritxell d'aquest dimarts que es mantinguin valors com el respecte a les persones, a la vida humana i a la institució familiar.

El col·lectiu va atendre l'any passat 45 dones en el primer any de funcionament del seu servei Xarxa La Meri. D'aquestes, 25 viuen al Principat, 15 més són temporeres que treballen al país i, finalment, cinc van relatar que havien avortat a Barcelona perquè portaven un fetus on la vida no era possible, segons asseguren des de l'entitat.

Des d'Stop Violències també detalle, que en sis casos es va prestar ajuda econòmica per fer una ecografia o bé per dur a terme, fora del país, la interrupció voluntària de l'embaràs. 21 de les dones ateses es van desplaçar a alguna clínica privada de Barcelona, mentre que 19 van fer-ho mitjançant fàrmacs.

Ara, i després de tenir constància de la reunió del cap de Govern, Xavier Espot el mes de gener amb el el secretari d’Estat del Vaticà, Pietro Parolín on, entre altres coses, es va parlar de l'avortament i de les paraules aquest dimarts de l'ambaixador del Vaticà al Principat, Bernardito Auza, Stop Violències continuarà fent sentir la veu. L'any passat, la seva presidenta Vanessa M. Cortés, en tant que representant d'Andorra a la 74a sessió del Comitè per a l'Eliminació de la Discriminació de les dones ( Cedaw) va demanar al Govern la despenalització de l'avortament. Una intervenció on va denunciar la " infantilització" que viuen les dones, pel fet de no poder decidir sobre el seu propi cos. 

 

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending