La Seu d'Urgell recupera aquest dimarts el mercat setmanal

Després que se suspengués durant tres jornades a causa dels rebrots de Covid-19, es torna a reprendre davant els resultats força favorables del cribratge massiu realitzat aquesta setmana

El mercat de la Seu d'Urgell.
El mercat de la Seu d'Urgell. Ajuntament de la Seu d'Urgell

Aquest dimarts torna a organitzar-se el mercat setmanal de la Seu d’Urgell, després que els resultats del cribratge massiu a la població que s’estan portant a terme aquesta setmana a la ciutat estan donant resultats força favorables. Tot i això, des de l'ajuntament recorden que cal no relaxar-se perquè encara hi ha un nombre elevat de persones positives de Covid-19 i de gent aïllada a casa per contacte directe

Per això, amb l’objectiu que la situació  epidemiològica es pugui controlar bé és convenient  aplicar les mesures preventives, aprovades pel Procicat en els plans sectorials dels mercats setmanals. D'aquesta manera,  es tornaran a fer dues ubicacions diferents: parades alimentàries al Passeig Joan Brudieu i parades de tèxtil i complements al carrer Major. Això ajudarà a no aglutinar tots els visitants en un únic espai. Les parades alimentàries al Passeig Joan Brudieu es trobaran ubicades en el mateix lloc establert la primera vegada que van ser en aquest espai.  Es realitzarà la neteja i desinfecció de les zones ocupades, abans i després de cada mercat, així com la desinfecció de superfícies verticals. Aquestes tasques de neteja tindran lloc de 5 a 5:45 hores del matí.

A les parades alimentàries els compradors no podran fer autoservei, ja que mentre la situació sigui d'alt risc, cada parada haurà de servir el seu gènere i, en el cas que no es compleixi, s’establiran sancions al respecte. Per tal de gestionar millor aquesta mesura, l’ajuntament proporcionarà tanques perquè cada paradista pugui establir perímetres dins la seva parada. Pel que fa a les parades no alimentàries, els paradistes hauran de vetllar perquè les persones que hi entrin utilitzin gel hidroalcohòlic abans de tocar qualsevol producte i garantir els 2 m2 per persona.

A l'Alt Urgell el total de positius és de 217, dels quals 209 detectats per PCR

D'altra banda, la regió sanitària de l'Alt Pirineu i l'Aran ha registrat 606 casos confirmats per PCR (10 més en les últimes hores) i 748 sumant totes les proves. Un total de 29 persones han mort des de l'inici de la pandèmia (cap defunció en els darrers dies). El risc de rebrot es manté en nivells que s'acosten el màxim: segons l'últim balanç, és de 276,71. Fa dues setmanes, en canvi, la regió presentava un risc de rebrot de 144,91. La Rt es manté alta en 1,41, tot i que és inferior a la del període anterior (1,69), mentre que la taxa de confirmats per PCR és de 110,79 per cada 100.000 habitants. Les últimes dades assenyalen que hi ha nou pacients ingressats, un a l'UCI.

A l'Alt Urgell, incloent-hi la Seu d'Urgell, el total de positius és de 217, dels quals 209 detectats per PCR (sis més en les últimes hores). El risc de rebrot segueix disparat però va afluixant i se situa en 571,90, baixant dels 613,17 de la setmana passada. Per altra banda, la Rt és d'1,40. La comarca, amb 20.177 habitants, suma sis morts per Covid-19 des de l'inici de la pandèmia (cap en les últimes hores) i actualment té tres hospitalitzats, cap d'ells a l'UCI.

Etiquetes

Comentaris

Trending