Sant Julià precinta les barbacoes davant l’increment del risc d’incendi

Aquest dilluns s’han registrat les temperatures més altes de l’any, inclòs un record de la mínima en l’estació del roc de Sant Pere

Una de les barbacoes precintades.
Una de les barbacoes precintades. Comú de Sant Julià de Lòria

El comú de Sant Julià de Lòria ha decidit precintar temporalment les barbacoes de la parròquia. Ho fa com a mesura de precaució davant l’augment del risc d’incendi provocat per la pujada de temperatures dels darrers dies. De fet, dilluns es van registrar les dades més altes de l’any, fins i tot amb algun record, i es preveu que els propers dies tornin a ser força elevades.

L’estiu, fins ara, estava sent força suau, a diferència del que es va viure fa un any. En canvi, aquest dilluns s’han superat els 30 graus a diferents estacions de seguiment, com ara la de les Salines. La previsió és que aquest dimecres la calor es moderi lleugerament, però de cara al cap de setmana tornin a pujar.

La situació ha provocat que el risc d’incendi s’hagi elevat. Davant aquesta situació, el comú lauredià ha optat per la prevenció. Per això, ha precintat les diferents barbacoes de la parròquia. “Adoptem la mesura per precaució”, han indicat via Twitter.

De fet, la calor s’ha viscut, fins i tot de matinada. Segons s’explicava des del servei meteorològic, el pas de núvols provinents de les tempestes que van afectar la península ibèrica van fer que la nit tingués temperatures força elevades. En el cas de l’estació del Roc de Sant Pere, la mínima va ser de 19,7 graus, la segona més alta des de l’any 1992, any de posada en funcionament.

Comentaris

Trending