El registre d’ADN dels gossos es podrà realitzar fins al 31 de desembre del 2021

La mesura permetrà, entre altres coses, sancionar als propietaris que no recullen les tifes de les seves mascotes

Un gos en un pipicà d'Escaldes.
Un gos en un pipicà d'Escaldes. ARXIU

El Consell de Ministres ha aprovat, a proposta de la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, l’allargament del termini perquè els propietaris de gossos puguin identificar el seu animal mitjançant el genotipatge, és a dir, el perfil d’ADN de cada animal. Així doncs, el registre es podrà realitzar fins al 31 de desembre del 2021.

Un cop assolida la identificació del quisso, la informació s’introduirà Registre d’Animals de Companyia (RAC) d’Andorra. El termini que s’havia fixat en un primer moment va expirar el passat mes de setembre, per la qual cosa s’ha considerat necessari allargar la possibilitat de realitzar el tràmit novament.

La identificació dels cans amb el seu perfil d’ADN permet, entre altres aspectes, disposar d’un sistema de control per identificar, a través de mostres biològiques dels animals -tifes-, aquells propietaris que tenen comportaments incívics quan treuen les seves mascotes a la via pública. Així doncs, la voluntat és poder donar resposta a les nombroses queixes ciutadanes que els comuns reben per raons de manca d’higiene a les voreres i altres indrets del territori.

A més, l’obligatorietat d’aquesta mesura també pot ser útil per identificar aquells cans que a un moment determinat puguin errar lliurement pel territori i puguin causar altres perjudicis, com ara atacar, esverar i fins i tot ferir bestiar.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending