Protecció Civil inicia la campanya de prevenció d'incendis forestals

Aquest dijous ha tingut lloc la reunió preparatòria amb la presència dels cossos de Banders i de Bombers, els comuns, Mobilitat, Andorra Sostenible i el Cenma

Reunió preparatòria de la campanya d'incendis.
Reunió preparatòria de la campanya d'incendis. PROTECCIÓ CIVIL

Protecció Civil ha iniciat la campanya d'estiu de prevenció d'incendis forestals i ho ha fet amb una reunió preparatòria que ha comptat amb la participació dels comuns, els cossos de Banders i de Bombers, Mobilitat, Andorra Sostenible i l'Institut d'Estudis Andorrans-Cenma. El director de Protecció Civil, Cristian Pons ha explicat tots els detalls de la campanya.

No hi ha gaires incendis forestals a Andorra, però el que fa augmentar la quantitat comptabilitzada és una multitud de petits incendis d'herbes i matolls, majoritàriament fets per l'home i que s'han propagat accidentalment. Els danys han estat en la vegetació i, avui en dia, encara hi ha zones del país on es veuen les conseqüències d'aquests incendis. Les característiques de les muntanyes andorranes fan, però, que no es tracti generalment d'incendis forestals de grans extensions de terreny. Un aspecte important dels incendis forestals a Andorra és que no han causat cap víctima mortal.

De tota manera, des de Protecció Civil s'insisteix en la prudència i en no abaixar la guàrdia. Cada any es revisen els diferents procediments a seguir per a la prevenció d’incendis i  la comunicació és constant, per tal que quan el risc de focs forestals se situa en un perill molt alt o extrem “s’activin certs procediments, com ara consells d’autoprotecció, romandre vigilants i seguir la previsió meteorològica, així com consultar els mapes de perill d’incendi forestal, Sarif. Hi ha un seguit de passos que les diferents parts implicades consensuen, de cara a què els comuns, que són els que tenen competència en les zones de berenada, les apliquin. Així, quan aquest risc se situa en el color taronja, és a dir, que és molt alt, es recomana suspendre l’encesa de focs, el llançament de coets o precintar les barbacoes o les zones de berenada.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending