El projecte de llei d'Esports Electrònics prioritza la lluita contra el dopatge

L'objectiu és atreure inversió i empreses estrangeres i afavorir el teixit empresarial del país

Practicants d'esports electrònics en una competició.
Practicants d'esports electrònics en una competició. Altaveu

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha presentat els detalls del Projecte de llei dels Esports Electrònics a Andorra. L’objectiu és establir un marc jurídic per al desenvolupament d’activitats dels eSports, tant econòmiques com formatives i de lleure, assegurant uns nivells elevats de protecció, així com la regulació d’un sector amb un gran creixement internacional i potencial de diversificació de l’economia andorrana.

El text dedica un capítol a la seguretat, salut i lluita contra el dopatge en cooperació amb l'Agència Andorrana Antidopatge, que es vol combatre "per vetllar pels hàbits saludables de les persones que participen o estan vinculades a activitats d’esports electrònics", ha explicat Gallardo. Andorra serà el segon país d'Europa que regularà aquesta disciplina després de França.

El ministre ha indicat que amb aquesta llei es vol  "atreure inversió i empreses estrangeres i afavorir el teixit empresarial del país" i que s'ha dut a terme seguint el full de ruta de l'inici de legislatura, "amb la voluntat de diversificar l'economia andorrana amb un sector estratègic en el qual el país pot ser competitiu”, ha afirmat, i ha posat en relleu la necessitat d’articular un entorn legal que permeti una adaptació progressiva a un sector tan dinàmic.

Entre els objectius específics del Projecte de llei es destaca el d’incrementar la visibilitat d’Andorra com punt de referència internacional per a inversors estrangers i operadors d’activitats d’esports electrònics, afavorit així el teixit empresarial del país i la localització de companyies innovadores i creatives. La normativa té efectes sobre els principals actors dins del sector dels esports electrònics, incloent-hi jugadors, clubs –tant professionals com amateurs–, organitzadors d’esdeveniments i competicions, titulars dels drets sobre videojocs i, evidentment, institucions reguladores i supervisores del sector al Principat.

Amb la voluntat de regular tots els elements que inclou la llei, Gallardo ha avançat la creació de la Comissió Andorrana d'Esports Electrònics que tindrà com a objectiu vetllar pel compliment dels principis de la llei.

 

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending