Primer curs al Principat per poder instruir a formadors de socorrisme

Onze persones, entre policia, bombers i Creu Roja Andorrana, prenen part en el curs que compagina una part en línia i una altra presencial que finalitza aquest diumenge

Els participants en la formació amb els instructors del curs.
Els participants en la formació amb els instructors del curs.

La Creu Roja Francesa s’ha desplaçat al país per impartit el primer curs d’instructors de formadors al país. Fins ara, les persones que feien el curs s’havien de desplaçar al país gal per realitzar-la i, així poder formar a la gent que instrueix cursos de socorrisme a Andorra.

Fins a 11 persones, entre personal de la policia, els bombers i la Creu Roja Andorrana, estan participant en el curs de formadors per instructors de socorrisme. Un curs que es realitza per primera vegada al Principat i és que, fins ara, els cossos andorrans que hi participen s’havien de desplaçar a París per rebre la formació i acreditar l’obtenció del diploma oficial. Els participants rebran l’acreditació de França una vegada finalitzin, aquest diumenge, la part presencial del curs que van iniciar el 20 de juny de manera virtual.  

Entre les competències que es requereixen per ser formador hi ha, com s'especifica des de l'ONG, "el treball en equip, la pedagogia i l'adaptació, a més de la rigorositat i l'adaptabilitat". L'objectiu d'aquesta formació és que cada tigui persones habilitades per formar formadors en l'àmbit de primers socors.

A més, el fet que un equip pedagògic de la Creu Roja Francesa hagi vingut al Principat ha permès a l'entitat reforçar els lligams entre les dues societats nacionals i donar a conèixer en primera persona els equips, així com les accions i projectes que es duen a terme a l'àrea de formació. També ha ajudat a trobat futurs punts de col·laboració i de desenvolupament de noves accions amb les Creu Roja de les regions de proximitat, com la dels Pirineus Orientals.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending