El preu del metre quadrat d’un habitatge puja a prop de 2.800 euros

El sector immobiliari evidencia que és dels que millor ha resistit l’impacte de la pandèmia amb xifres d’operacions ja molt similars, o fins i tot superiors, a les d’abans de l’esclat de la crisi sanitària

Un pis en venda a Andorra la Vella.
Un pis en venda a Andorra la Vella. Altaveu

El sector immobiliari és un dels que millor han resistit l’impacte de la pandèmia. S’evidencia en el fet que tant el nombre d’operacions com el seu valor s’ha recuperat i ja es troba amb xifres relativament similars, o fins i tot superiors, a les del 2019. Fins i tot també ha crescut el cost dels habitatges. L’import per metre quadrat se situa en prop dels 2.800 euros, el que suposa una diferència del 3,2% en comparació a l’any passat.

Així es constata analitzant les dades que ha fet públiques aquest dijous el departament d’Estadística. Així, el cost mitjà dels béns destinats a habitatge -comptant tant els pisos, les cases unifamiliars i els edificis- se situava a 30 de juny de 2.767,9 euros. Això suposa un increment del 6,8% si es compara amb la dada d’un any abans -tot just a la sortida del confinament-. Llavors era de 2.590,9 euros. I la pujada és encara més important si es miren la dada del 2019: 2.304,52.

Les 480 operacions immobiliàries resistrades entre abril i juny se situen fins i tot per sobre de les del mateix període del 2019, any previ a la pandèmia

En canvi, si s’agafa només el preu dels metres quadrats dels pisos, aquí sí que s’ha produït una moderació. Els 2.764,4 euros de finals del segon trimestre del 2021 suposen una petita reducció, del 3,2%, amb la xifra d’un any abans: 2.836,7. Això sí, totes dues dades són de les més elevades dels darrers set anys.

El que també evidencien les dades d’Estadística és que l’immobiliari és un dels sectors que millor han resistit la pandèmia. Les xifres d’operacions del segon trimestres d’enguany són clarament millors que les del mateix període del 2020. 480 transaccions en comparació a les 186 de l’any passat. Clar que, en aquest cas, cal tenir en compte el fet que durant bona part d’aquells mesos hi va haver confinament estricte.

Per tant, la comparativa que ajuda a saber l’estat real del sector s’ha de fer amb el 2019. I, pel que fa al nombre de transaccions, llavors es van registrar -entre abril i juny- 406. És a dir, 74 menys que el 2021.

Respecte al nombre de béns immobles transmesos, han incrementat en un 139,3% si es compara el segon trimestre d’aquest any amb el del 2020. En aquest cas, la dada també queda per sobre de la registrada el mateix període del 2019.

Pel que fa al valor de totes aquestes operacions, està xifra enguany en 207,25 milions d’euros. Això suposa una considerable millora -lògica- amb relació als 75,58 de fa un any. La dada però, se situa a un nivell si no similar sí que proper a la del segon trimestre del 2019, llavors sense pandèmia. Llavors, es van registrar compravendes immobiliàries per un valor de 223,26 milions.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending