Portes obertes i noves formacions destinades a com cuidar les demències i l’Alzheimer

El Centre de Formació al Llarg de la Vida organitza per primera vegada la jornada el proper dimecres 11 de juny per exposar la seva oferta formativa

Comentaris

Cartell de la jornada de portes obertes al Centre de Formació al Llarg de la Vida.
Cartell de la jornada de portes obertes al Centre de Formació al Llarg de la Vida.

El Centre de Formació al Llarg de la Vida (CFLV) organitza per primera vegada una jornada de portes obertes dimecres 11 de juny a partir de les 19 i fins a les 21.30 hores, amb l’objectiu de donar a conèixer el centre i difondre l’ampli ventall de formacions que s’hi realitzen. També es presentaran els nous programes d’aprenentatges que s’incorporen al catàleg formatiu, entre els quals es troba un sobre ‘Com cuidem les demències i Alzheimer’, una demanda que havien fet des de l’Associació que asseguraven que era essencial que els auxiliars tinguessin una formació específica sobre com tenir cura de les persones que pateixen aquesta malaltia.

És la primera vegada que el centre obre les portes per exposar la seva oferta formativa. En aquest espai, tindrà lloc una taula rodona amb quatre exalumnes del CFLV que compartiran les seves experiències formatives i explicaran com la formació rebuda al centre els ha permès progressar en diferents àmbits. A continuació, es realitzaran presentacions i activitats interactives per donar a conèixer els programes formatius que s’hi imparteixen. Més enllà dels cursos, també s’informarà de l’acompanyament que es realitza en les preparacions de les proves oficials com són el títol graduat en segona ensenyança per a candidats lliures, el títol de batxillerat per a candidats lliures; l’accés a estudis d’ensenyament superior per a persones més grans de 25 anys; el diploma de ciències humanes i socials d’Andorra (procés d’accés a la nacionalitat andorrana) i la competència digital ciutadana.

Aquest mateix dia es publicarà el nou catàleg de formacions per al primer semestre del curs 2025- 2026, entre els quals destaca un sobre com cuidar les demències i l’Alzheimer. Aquesta era una necessitat que havien manifestat des de l’Associació Andorrana per la Malaltia de l’Alzheimer (AAMA), que asseguraven que era molt important que els auxiliars que treballen amb persones que tenen Alzheimer tinguessin una formació específica que els ensenyi les especificats de la cura a les persones amb aquesta malaltia, ja que “un malalt d’alzheimer no s’ha de tractar igual que una persona gran, té les seves característiques, i els auxiliars necessiten una formació específica”, va manifestar Montse Valls, presidenta de l’entitat.

També s’incorpora al catàleg nous programes d’aprenentatge, com un taller pràctic d’ús de làser amb metacrilat; un sobre ciberassetjament escolar i ús de pantalles per a famílies; sobre comunicació assertiva i finalment, sobre economia domèstica i finances personals. Aquests se sumen a una vuitantena de cursos de diferents àrees d’aprenentatge des d’activitats sociosanitàries, ciències, comunicació, màrqueting, competència digital, creixement de personal, i emprenedoria. Tots els cursos són subvencionats pel Govern. Les inscripcions es podran realitzar a partir de dilluns 16 de juny a través de la pàgina web del centre.

Etiquetes

Comentaris

Trending