La policia augmentarà els controls antidroga al voltant de les escoles

Es faran més intensos a partir del mes vinent i els agents aniran acompanyats per gossos

Comentaris

Rossell, Molné i Filloy abans de la comissió.
Rossell, Molné i Filloy abans de la comissió. DEMÒCRATES

El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell ha anunciat aquest dilluns que la policia farà controls antidroga amb gossos a l'entrada i a la sortida dels centres escolars. Rossell ha comparegut amb el ministre d'Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy a la comissió legislativa de Justícia, Interior, i Afers Institucionals del Consell General.

 

Rossell ha afegit que ja hi havia una planificació d'accions d'efectius de la policia amb els gossos entrenats per detectar la presència d'estupefaents al voltant de les escoles però també dels locals d'oci. El dispositiu es va ajornar a causa de la pandèmia de la Covid-19 i es posarà en marxa ara per ser més intens a partir del mes vinent amb l'objectiu de combatre l’increment de consum de tòxics.

La vigilància i el control de les drogodependències ha estat objecte de diverses preguntes dels consellers generals. Així, Carine Montaner de Terceravia, ha preguntat pel Pla de drogodependència i les actuacions sobre el tràfic. El ministre ha explicat que durant el confinament va baixar força el tràfic de drogues, especialment pel tancament de fronteres. Tot això durant aquest any s'han detingut 86 persones l'interior del país, tretze a la frontera del riu Runer i quatre a la del Pas de la Casa. L'any 2019 van ser 118 els detinguts.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending