La policia actuarà si la tercera concentració anti certificat Covid no té permís

El cos de seguretat vetllarà perquè tothom porti la mascareta que torna a ser obligatòria als carrers

Participants a la concentració anti certificat Covid a les portes de Govern el dimecres de la setmana passada.
Participants a la concentració anti certificat Covid a les portes de Govern el dimecres de la setmana passada. Toni Solanelles

Els opositors al certificat Covid han convocat la tercera mobilització per protestar per les mesures implantades pel Govern. Serà el pròxim dissabte a les cinc de la tarda a la plaça de la Rotonda d'Andorra la Vella. Com a la setmana passada, els concentrats es desplaçaran per les avingudes Meritxell i Carlemany fins a la plaça Coprínceps d'Escaldes-Engordany. La convocatòria s'ha fet per mitjà de les xarxes socials. Govern ha advertit que han de demanar el permís al ministeri de Justícia i Interior. En cas contrari, intervindrà la policia.

En les dues anteriors ocasions no es va demanar permís, tot i que la concentració de dissabte es va anunciar com una trobada malgrat que posteriorment els concentrats es van desplaçar fins a Escaldes-Engordany exhibint pancartes i cridant consignes com 'Llibertat!". Després de la primera convocatòria que es va efectuar dimecres de la setmana passada a les portes de l'Edifici Administratiu de Govern es va anunciar, des de l'executiu, que la policia estava investigant si s'havien comès irregularitats.

Aquest dimecres, i en la roda de premsa posterior, al consell de ministres, el portaveu Eric Jover ha dit que la policia vigilarà la trobada i vetllarà perquè tothom porti la mascareta que torna a ser obligatòria als carrers. Jover ha demanat que "utilitzin els canals legals per evitar problemes de seguretat pública o si es fa sense autorització, la policia haurà d'intervenir i sancionar si és escaient". Segons el ministre, el Govern respecta la llibertat dels ciutadans per fer concentracions però ha subratllat que per manifestar-se existeix una normativa que cal complir.

 

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending