La població va percebre el moviment sísmic de diumenge en un tres sobre una escala de dotze

Les primeres enquestes que s'han rebut a Andorra Recerca + Innovació coincideixen amb les estimacions a partir de la modelització

Mapa amb l'epicentre del moviment sísmic.
Mapa amb l'epicentre del moviment sísmic.

Les primeres enquestes rebudes a Andorra Recerca + Innovació constaten que la població va percebre el moviment sísmic de diumenge en un tres sobre una escala de dotze. Coincideixen amb l’estimació de les intensitats percebudes a partir de modelització (informació no verificada per un especialista).  El passat diumenge a les 20:32h (hora local), es va registrar un terratrèmol amb epicentre a l’Alt Urgell de magnitud 2,5 ) i profunditat 2,3 km. No es van registrar danys personals ni materials. 

L'últim terratrèmol registrat va ser el passat 14 d'abril amb epicentre també a la zona d'Os de Civís, a les Valls de Valira. Dimecres passat, però  hi va haver un terratrèmol d'intensitat 2,7 a la població occitana d'Auzat (Arieja), a tocar d'Ordino i dels municipis pallaresos d'Alins i Farrera. Os de Civís és un indret amb molta activitat sísmica.

El passat mes de maig es va realitzar un simulacre per testar el Pla d'actuació per emergència sísmica que va anar a càrrec del Govern, en col·laboració amb els diferents cossos d'emergència. En el simulacre, un terratrèmol de 5,8 ha afectat diferents punts del país, i un equip de 40 persones dels bombers, juntament amb 65 efectius de diferents serveis, com Andorra Recerca + Innovació (AR+I), Protecció Civil, la Creu Roja o el SUM hi van prendre part. Andorra té una vulnerabilitat sísmica moderada.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending